iLikeIT. Aplicații gratuite pentru profesorii și elevii care învață în mediul online

Ultima actualizare: 02-11-2020 16:42

Aproximativ un milion de copii din România învaţă online în această perioadă, din cauza pandemiei, a anunțat, luni, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

 

În aceste condiții, Iulia Ionescu a ales să prezinte în emisiunea iLikeIT câteva dintre cele mai utile aplicații, gratuite, atât pentru elevi, cât și profesori.

-► weavesilk.com - o aplicație gratuită, care ne învață să desenăm. Imaginile create pot fi salvate și utilizate în diferite scopuri. O găsim atât în varianta pentru desktop, cât și în AppStore, pentru iPhone și iPad.

-► Tinkercad - o aplicație prin care copiii pot experimenta cu diferite forme geometrice. De asemenea, copiii pot învăța cum se folosesc aceste forme în diferite construcții, de exemplu. Aplicația este disponibilă pentru telefoanele Android.

-► Chrome Music Lab: Song Maker - este o aplicație prin care copiii învață cum să compună muzică. Este gratuită și poate fi găsită atât în AppStore, cât și în Play Store.

-► UseCubes - o aplicație pentru cei care sunt pasionați de desen. Utilizatorii se pot juca cu diferite forme geometrice, cu care pot construi diferite lucruri.

-► Sandspiel - este o platformă gratuită, dar și o aplicație care poate fi găsită în Play Store. Copii învață cum acționează anumite elemente: focul, apa, gheața.
 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO