iLikeIT. A început CES, cel mai mare târg de tehnologie din lume. Mii de companii expun cele mai noi invenții în Las Vegas

Ultima actualizare: 05-01-2022 11:15

A început cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES. Peste 2.200 de companii expun cele mai noi invenții în Las Vegas. Se discută mult anul acesta despre sănătate, pandemie dar și despre rețele sociale.

Multe start-up-uri care încearcă să profite de perioada prin care trecem. Avem inel inteligent, mască care poate fi folosită până la trei ani sau un costum care ne teleportează în lumea virtuală, adică metaverse.

CES Unveiled este primul eveniment al târgului de tehnologie din Las Vegas. Aici vedem de obicei doar start-up-uri care promovează tot felul de produse interesante. Acest trepied robotizat, de exemplu, costă 70 de dolari și e conceput special pentru TikTok.

Se numește PivoPod și pentru asta ai nevoie de un iPhone de ultimă generație și conexiune bluetooth. Prin acest PivoPod și aplicația poți să faci un TikTok sau un Instagram Stories, fără să-ți folosești mâinile, practic acest aparat îți recunoaște fața și se mută după tine pentru multe milioane de like-uri.

Metaverse devine o industrie de sine stătătoare, care va atrage investiții de miliarde de dolari în 2022 de la companii precum Facebook, Microsoft, Apple sau Epic Games, părinții Fortnite.

Avem o companie care promite un viitor foarte interesant și care o se simtă foarte interesant în lumea virtuală. Ei sunt Shiftall și au mai multe perechi de ochelari de realitate virtuală la un preț accesibil însă mi-au atras atenție două produse de-ale lor. Unul se numește Mutalk și este o cască pe care o pui pe gură ca cei din jurul tău să nu audă ce vorbești în Metaverse. Și pentru că producătorul crede că Metaverse trebuie să se și simtă, aici este un produs care se poate încălzi foarte rapid sau la o simplă comandă se poate răci ca să simți dacă dai noroc cu cineva sau dacă cinstești un pahar de suc, de exemplu.

Realitatea Virtuală trebuie să se și simtă, de aici cererea mare pentru astfel de produse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO