Fotografiile utilizatorilor de iPhone și iPad, șterse în urma actualizării unei aplicații

Ultima actualizare: 28-08-2020 12:20
Iphone
Shutterstock

Adobe și-a cerut scuze după ce o actualizare a aplicației Lightroom a șters definitiv fotografiile de pe dispozitivele utilizatorilor iPhone, iPad și iPod Touch, stocate în ultimii doi ani, potrivit SkyNews.

Aplicația Lightroom este populară în rândul utilizatorilor de dispozitive Apple, deoarece permite organizarea și editarea imaginilor fără a modifica originalul - lucru pe care editorul de imagini de pe iOS nu îl face.

Utilizatorii care foloseau aplicația pentru a-și păstra imaginile originale au descoperit recent că toate fotografiile au șterse definitiv.

Deși problema a fost remediată ulterior, nu există vreo cale prin care utilizatorii să poată recupera imaginile.

Versiunile aplicației pe dispozitivele Android nu au fost afectate.

„Suntem conștienți că unior clienți care au actualizat versiunea Lightroom 5.4.0 pe iPhone și iPad ar putea să le lipsească fotografii și presetări care nu au fost sincronizate cu Lightroom cloud. O nouă versiune de Lightroom (5.4.1) pentru iOS și iPadOS a fost lansată acum, care împiedică această problemă să afecteze și alți clienți”, a transmis Adobe într-un comunicat.

Compania mai precizează că instalarea versiunii 5.4.1 nu le va restaura fotografiile sau presetările clienților afectați.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO