Detalii neștiute despre misiunea Perseverance de pe Marte, în emisiunea ILikeIT

Dată publicare: 27-02-2021 11:26
Dată actualizare: 27-02-2021 11:26


Misiunea NASA de pe Marte a provocat o serie de întrebări în public, la care a încercat să răspundă Iulia Ionescu, în emisiunea ILikeIT, cu Marian Andrei și Iulia Ionescu.

Misiunea Perseverance a atins solul marțian, dar, trecând peste febra cuceririi Planetei Roșii, o serie de întrebări au apărut.

De ce insistăm să trimitem încă un echipament pe Marte? Ce vrem să aflăm, de ce acum? Și când trimitem primii oameni acolo? Ne-a ajutat să înţelegem cineva mult mai priceput decât noi, Claudiu Tănăselia, fizician și autor pe site-ul parsec.ro.

Perseverance are deja viză de flotant pe planeta Roșie. Muncește cu drag și spor de la distanță. Iar zilele trecute a trimis si primele imagini. Am văzut cum a amartizat, parașuta care ascunde un mesaj secret, dar și sunetul captat de microfoane.

Care este rostul lui Persverance - cam ce caută el pe Marte şi în vieţile noastre - și la ce să ne așteptăm de la acest program aflăm de la fizicianul Claudiu Tănăselia, autor pe parsec.ro.

Claudiu a explicat în emisiunea ILikeIT care este rostul misiunii Perseverance pe Marte, ce descoperiri s-au făcut până acum dar și cum s-ar putea ajunge la colonizarea Planetei Roșii. Detalii, în video.