Cum s-au folosit dronele la emisiunea ”România, te iubesc”. ”Am găsit dezastru, cel mai important e că am reușit să-l filmăm”

Ultima actualizare: 11-10-2021 10:47
Cum s-au folosit dronele la emisiunea ”România,...
Cum s-au folosit dronele la emisiunea ”România,...

Vorbim la iLikeIT despre drone, folosite de jurnaliștii de la "România, te iubesc" pentru ancheta despre dezastrul care amenință apele României.

 

Imaginile surprinse din aer arată cât de mari sunt daunele produse de cei care exploatează ilegal albiile râurilor.

”Am găsit dezastru și cel mai important e că am reușit să-l filmăm. Cu ajutorul dronelor reușim să găsim acele dovezi fără de tăgadă. Dacă anterior foloseam drone pentru imagini de ansamblu, acum ne-am adaptat trendurilor și o folosim mult mai mult decât acum 4-5 ani, pentru că de acolo de sus se vede cel mai bine.

E foarte greu să obții astfel de imagini, cu utilaje care acționează chiar în apă, accesul este foarte dificil în astfel de locuri. Mai mult decât atât, când treci pe acolo, ei te văd, multe dintre imaginile prezentate au fost filmate cu noi aflați la 2 kilometri distanță”, povestește Rareș Năstase, de la ”România, Te Iubesc”.

”Nici cei de la Apele Române, nici cei de la Garda de Mediu nu dețin astfel de aparatură, deși ar fi foarte bine să aibă așa ceva. Se vorbește acum de un ”radar” al balastierelor, așa cum este cel al pădurilor și ar avea nevoie”, mai spune Rareș Năastase.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO