Avertismentul specialiștilor în legătură cu WhatsApp. Cum ne-ar putea vedea oricine conversațiile


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2020 21:46
Data publicarii: Luni 24 Februarie 2020 21:43
Categorie: iLikeIT
whatsapp

Invitațiile către grupurile de pe WhatsApp au fost publicate online și pot fi folosite printr-o simplă căutare pe Google.

În ciuda faptului că grupurile de pe WhatsApp ar trebui să asigure un mediu sigur pentru utilizatori, aceste grupuri pot fi făcute publice cu o singură căutare pe Google, scrie Metro.

„Grupurile voastre de WhatsApp nu sunt atât de sigure pe cât credeți”, a precizat un jurnalist.

Potrivit unui expert în tehnologie, o căutare pe Google a dezvăluit peste 470.000 de link-uri care conțineau invitații în diverse grupuri de WhatsApp. Mai mult decât atât, printre aceste invitații se numără și cele pentru grupurile diverselor organizații din întreaga lume.

Dacă găsiți o invitație, puteți intra într-un grup și să aveți acces la numere de telefon, potrivit experților.

„Cei care au statutul de admin în grupurile de WhatsApp pot invita orice utilizator al acestei aplicații în grupuri, doar prin simpla distribuire a link-ului pe care l-au generat. Ca orice conținut care este făcut public, aceste link-uri pot fi găsite de alți utilizatori ai WhatsAapp”, se arată într-un comunicat al WhatsApp.

Specialiștii mai precizează că singura modalitate de a ne proteja de o astfel de situație ar fi să evităm să facem publice link-uri ale grupurilor în care suntem membri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metro