Un sofer din Hunedoara a simtit cum pamantul ii fuge de sub masina, in timp ce traversa un pod . Ce s-a intamplat. VIDEO

Ultima actualizare: 22-02-2014 07:00

  Un sofer din judetul Hunedoara a simtit aseara cum pamantul ii fuge de sub masina.

Podul pe care trecea cu autoturismul s-a rupt pur si simplu la mijloc, dupa ce un pilon a cedat.

Autovehiculul a ramas suspendat in aer si doar o minune a facut sa nu ajunga in apa raului Strei. Barbatul a reusit sa iasa singur din autoturism si a sunat imediat la 112.

Soferul, care a scapat doar cu o sperietura, isi aminteste cu greu ce s-a intamplat. Stie ca se indrepta spre casa, iar pe podul dintre localitatile Bretea Romana si Bretea Strei, soseaua i-a fugit parca de sub masina.

Adrian Isfanoi, sofer: "Dintr-o data am simtit ca plutesc in masina, am lovit ceva, am dat cu capul de bord, eram la jumatatea astalalta, am simtit ca pleaca masina inapoi. Am crezut ca am ajuns acasa si am apucat sa dorm si visez" .

Fara sa se piarda cu firea, barbatul a reusit sa coboare din masina si si-a dat seama ce s-a intamplat. Podul lung de aproape 200 de metri, s-a rupt de la jumatate.

"S-a surpat podul, au dat drumul la apa de la Raul Mare si s-a surpat pilonul de sustinere al podului"
, a spus tatal soferului.

Pompierii au scos autoturismul prins in bucatile de pod. Un alt conducator auto care trecea pe acolo a fost cat pe ce sa fie si el prins in capcana de pe sosea, dar a reusit sa opreasca in ultima clipa.

Ovidiu Oprean, capitan ISU Hunedoara: "S-a actionat pentru scoaterea autoturismelor si balizarea zonei ca sa nu mai intre si alti conducatori auto si sa se expuna riscului".

In zona au venit si reprezentanti ai autoritatilor, ca sa evalueze situatia.

Valeriu Babau, directorul Hidroelectrica Hateg: "Este un defect al podului, probabil datorat unei uzuri in timp si a imbatranirii lui".

Tiberiu Balint, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara: "Saptamana trecuta am avut un inginer care a trecut pe aici, nu se vedeau nici un fel de denivelari sau semne".

Podul a fost construit in anii '70, iar acum expertii urmeaza sa stabileasca daca poate fi reparat sau trebuie refacut in totalitate. Pana la finalizarea lucrarilor, oamenii din zona vor fi nevoiti sa faca un ocol de 10 kilometri.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO