O angajata si-a reclamat patronul care ar fi pus-o sa alerge 3 ore in jurul cladirii unde lucreaza

01-04-2013 16:14


suprasolicitare

Scandal la Hunedoara pe care unii il considera un abuz incredibil din partea unui patron,iar altii doar o intamplare din filmele de comedie. O angajata isi acuza seful ca a pus-o sa inconjoare cladirea unde munceste timp de 3 ore,intrucat nu avea de lucru.

 Angajata, o tanara de 23 de ani, inginer proiectant, sustine ca a reusit sa faca in tot acest rastimp 248 de ture. Apoi a asteptat pauza de masa si s-a dus la politie si la Inspectoratul Teritorial de Munca unde a depus mai multe plangeri. De cealalta parte, patronul sustine ca a vrut doar sa testeze...competentele angajatei.

Ionela Lungu este absolventa a Facultatii de Inginerie din Hunedoara si a gasit de lucru, acum un an, la o firma care se ocupa cu proiectarea si executia retelelor de gaze. Dupa ce si-a pierdut tatal, din salariul ei isi intretine mama si sora, care este studenta.

Tanara spune ca, la angajare, patronul i-a spus ca va fi responsabila cu proiectarea retelelor. Zilele trecute insa, a primit o sarcina iesita din comun.

"Patronul mi-a zis sa inconjor cladirea de la ora 8 la ora 11 si ceva. La final i-am spus ca am facut 248 de ture si, dupa pauza de masa mi-a dat de lucru sa proiectez. Mi-am cerut drepturile, iar el mi-a spus <<faci ce zic eu, nu ce vrei tu>>", a marturisit Ionela Lungu.

Asa ca femeia si-a pus geanta pe umar si a inceput sa inconjoare cladirea. Angajata considera ca a fost umilita si, in pauza de masa, s-a dus glont la Politie sa-si reclame seful.

"Daca sunt incapabila, daca sunt proasta, da-ma afara, i-am zis de mai multe ori. A continuat sa ma streseze ca sa ma faca sa-mi dau demisia", a mai spus Ionela.

Patronul firmei are insa o alta versiune asupra celor intamplate.

"Ce umilinta, eu am pus-o sa masoare perimetrul. E inginer proiectant si nu stie sa masoare. Nu i-am spus cate ture sa faca, i-am spus doar sa masoare. Nu mi-a adus nici o hartie, nu mi-a comunicat ce a facut. Se uita lumea la ea ca mai mult a vorbit la telefon", a declarat Jane Magaon, patronul firmei.

Pe langa Politie, Ionela a mai depus doua plangeri la Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara. Una dintre ele pentru felul in care a fost umilita de patron, iar ce-a de-a doua pentru ca acesta i-ar fi schimbat incadrarea postului de la inginer proiectant la inginer executant.

"In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru abuz in serviciu. Daca se va adeveri, risca inchisoarea", a spus inspector principal Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

La scurt timp dupa incident, tanara si-a dat demisia.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO