Mai multi parinti din Hunedoara au sunat la scoli inainte sa isi inscrie copiii in clasa zero

02-04-2013 17:33


telefon

 Mulţi părinţi din Hunedoara au ales să sune la şcolile în care au vrut să îşi înscrie copiii în clasele pregătitoare şi au primit recomandări în privinţa orelor la care să meargă la unităţile de învăţământ, fiind evitate astfel cozile.

Marţi, până la ora 15.00, peste 250 de copii au fost înscrişi în clasele pregătitoare din Hunedoara, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean estimând că până la ora 20:00, peste zece la sută dintre cei aproximativ trei mii de copii vor fi înscrişi, fără ca părinţii să stea la cozi, deoarece sună la şcoli înainte de a se prezenta cu dosarele.

"Avem înscrişi deja 250 de copii în clasa pregătitoare fără ca părinţii să aştepte la cozi. Au avut inspiraţie să sune înainte să meargă la şcoli şi li s-a recomandat în cât timp să ajungă ca să nu aştepte prea mult. Estimăm că până la sfârşitul primei zile de înscrieri, adică până la ora 20.00, vor fi înscrişi peste zece la sută dintre cei trei mii de copii care corespund pentru clasa pregătitoare”
, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Martha Mate.

Mai mulţi părinţi din Deva care au ales să se prezinte la înscrieri încă din prima zi s-au declarat surprinşi de faptul că nu au aşteptat la cozi.
"Am venit în prima zi pentru că vreau ca lucrurile să fie rezolvate din timp şi am ales Şcoala Europeană «Andrei Şaguna» din Deva pentru că are un renume bun. Este alegerea cea mai bună şi pentru că se află la două blocuri distanţă de locuinţa noastră şi de locul de muncă al soţului meu şi e situată în acelaşi cartier cu socrii mei, care sunt pensionari şi ne pot ajuta dacă întârziem la serviciu. Bine că nu a fost aglomerat în prima zi. Oricum am sunat înainte la şcoală şi mi-au spus că pe lângă cei care erau procesaţi în acel moment mai aştepta un părinte, aşa că am venit", a declarat Mihaela Marin, care marţi şi-a înscris copilul în clasa pregătitoare.

În judeţul Hunedoara, au fost aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean 210 clase pregătitoare, în care sunt aşteptaţi să se înscrie aproximativ trei mii de copii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO