Caldura in calorifere vine in apartamentele din Deva doar pe timpul noptii. Afla motivul

02-10-2013 11:59


calorifer

 Cele peste 7.000 de locuinte racordate la sistemul public de termoficare din municipiul Deva au incepand de marti caldura in calorifere pe timpul noptii. 

Cat despre gradinite, scoli si licee, toate acestea vor beneficia de incalzire in calorifere in intervalul orar 4:00-14:00.

Florin Alba, seful Serviciului Termoficare: „ In urma solicitarilor primite de la asociatiile de proprietari, Serviciul Termoficare al Termocentralei Mintia a hotarat pornirea punctelor termice. Desi legea prevede ca temperaturile sa fie sub 10 grade pentru ca sistemul public de incalzire sa livreze caldura intre orele 18:00 si 8:00, agentul termic va fi livrat deocamdata pe timpul noptii, in intervalul orar 20.00 – 08.00 la intelegere cu asociatiile de proprietari”.

Deoarece instalatiile au fost sub presiune toata vara, nu mai sunt necesare probele de incarcare care se efectuau an de an. Deja 19 puncte termice din totalul celor 34 din oras sunt pornite.

Devenii vor avea caldura in case, daca aceasta va fi pornita din subsolul blocurilor. Acest pas este la latitudinea proprietarilor.

Pana cand vremea se va mai raci, caloriferele vor primi agent termic pe timpul noptii, urmand ca atunci cand temeperaturile vor mai scadea, caldura sa fie furnizata non-stop.

La institutiile scolare cum ar fi cresele, scolile si gradinitele, caloriferele sunt fierbinti in intervalul orar 4:00-14:00, urmand ca programul de furnizare al agentului termic sa fie schimbat de la 20:00 la ora 14:00, aliniindu-se astfel la cel din oras.

Peste 300 de familii s-au rebransat la sistemul de incalzire centralizat

Potrivit reprezentantilor Termocentralei Mintia peste 300 de familii din Deva care renuntasera la sistemul centralizat de incalzire au facut cereri de rebransare.

„Pana la aceasta data am efectuat aproximativ 150 de rebransari la sistemul public de incalzire, urmand sa mai solutionam pana in luna noiembrie alte 160 de cereri care au venit in ultima perioada. Toate aceste apartamente vor avea contorizare individuala. Oamenii prefera acest sistem deoarece factura la incalzire se reduce cu aproape 40 de procente, iar devenii platesc cat consuma”, mai adauga seful de la Serviciul de Termoficare, Florin Alba.

Reduceri la incalzire

Si in acest sezon, devenii cu venituri mici vor primi compensari lunare de la Primarie, pentru incalzirea cu energie termica de la sistemul public. Familiile pot primi reduceri intre 5 si 90 la suta din valoarea facturii, in functie de venitul realizat, in timp ce persoanele singure beneficiaza de compensari de la 10 la suta la suta la suta.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO