Top 10 cele mai bine plătite joburi în 2022, în România

Bani

La începutul anului 67% dintre angajații români plănuiau să își schimbe jobul în 2022, însă îngrijorările economice îi fac pe candidați să fie mai prudenți atunci când își schimbă jobul.

Candidații iau în calcul două criterii: un pachet salarial care să acopere nivelul inflației și securitatea locului de muncă.

Printre domeniile care asigură un nivel bun de trai și joburi cu salarii mari se numără IT-ul, medicina, ingineria, agricultura / zootehnie, construcțiile și instalațiile, specialiștii și tehnicieni, transport și distribuție, management, marketing. Există numeroase joburi bine plătite în România, cu toate că nivelul de trai poate nu este la fel ca cel din vestul Europei. Iată mai jos câteva dintre cel mai bine plătite joburi în 2022.

Inginer Software / Software Engineer

Meseria unui inginer software implică multă atenție la detalii, dar și cunoașterea de limbaje de programare specifice, de baze de date și are o complexitate aparte. În plus, în România se simte deficitul de astfel de specialiști. Un Software Engineer știe cum să folosească limbajele corecte de programare, platformele și arhitecturile pentru a dezvolta orice de la jocuri pe computer la sisteme de rețea. Pe lângă acestea, inginerii software de asemenea testează și îmbunătățesc și mențin software-ul construit de alți ingineri. Salariul unui Inginer software poate ajunge la 6.000 euro pe lună.

Inginer Proiectant

Domeniul construcțiilor este în plină dezvoltare în România, piața imobiliarelor fiind una în care se investește mult în continuare. Un inginer proiectant realizează documentaţia tehnică, proiectul tehnic, detalii de execuţie şi caietele de sarcini ale unei construcţii pentru a obţine o autorizaţie de construire şi pentru a o pune în practică. Deci este un rol destul de important care necesită studii superioare de specialitate, dar și pregătirea necesară pentru a realiza cu succes acest rol. Un inginer proiectant câștigă între 1000 și 2000 de euro pe lună.

Citește și
job student
Job de vară: Unde te poți angaja vara asta

Manager

Managerii sunt liderii care inspiră echipa și duc viziunea organizației mai departe, dar se și asigură că oamenii își îndeplinesc cu succes taskurile și că se sincronizează între ei. Un manager bun este cel care știe să-și motiveze echipa și să o crească spre a fi mai bună. Un manager de departament într-o companie mare poate câștiga între 2000 și 3000 euro / lună.

Product Manager

Dezvoltarea de software, website-uri și aplicații este în vogă, iar pentru a asigura un lucru bun, este nevoie de mai mult decât de programatori, și de product manageri. Un Product Manager se asigură că echipa tehnică de programatori își duce taskurile la bun sfârșit cu succes. De multe ori, pentru a reuși acest lucru, trebuie să lucreze în regimul Agile, să cunoască această metodologie și planificarea sprinturilor. Salariul unui Product Manager este între 1000 și 2000 de euro pe lună.

Medic

Un alt domeniu în care este mare nevoie de specialiști este medicina. Statisticile arată că nu sunt suficienți medici pentru numărul de locuitori, iar nevoia de specialiști bine pregătiți, în toate specializările, este destul de mare. Poate că un rezident începe cu un salariu de 1000-1500 euro, însă un medic de specialitate ajunge la 2500 euro. Iar în străinătate, salariile sunt și mai mari, iar nevoia este la fel de ridicată.

Manager conținut (marketing)

Un alt domeniu destul de bine plătit, fiind bazat pe creativitate, este marketingul. Deși au scăzut un pic salariile în domeniu, fiind destul de mulți specialiști, rămâne un domeniu solicitat. Un manager de conținut se ocupă de strategia de conținut a unui brand – de la postările în rețelele social media, la blog și canalele de streaming video. Este un job care implică organizare bună și multă creativitate. Un manager de conținut câștigă, în medie, 1500 de euro lunar.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Citește și...
Top domenii cu oferte de muncă part time
Top domenii cu oferte de muncă part time

Sunt multe motive pentru care ai putea să-ți dorești un job part time, cu jumătate de normă.

Job de vară: Unde te poți angaja vara asta
Job de vară: Unde te poți angaja vara asta

După stresul examenelor și un an plin de cursuri, eseuri, sesiuni și poate chiar restanțe, să aplici la un job pare ultimul lucru pe care îl ai în plan.

Recomandări
Proiectul rectificării bugetare pe 2022, lansat în dezbatere publică. Cine va primi mai mulți bani și de unde se taie
Proiectul rectificării bugetare pe 2022, lansat în dezbatere publică. Cine va primi mai mulți bani și de unde se taie

Proiectul de rectificare bugetară pe 2022 a fost lansat în dezbatere publică. Se preconizează venituri majorate cu suma de 21,493 miliarde de lei, dar și un deficit crescut cu 2,64 miliarde.

România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri
România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, CNSU pe tema acordării unui ajutor umanitar extern de urgență autorităților din Franța, în urma consultării cu președintele Klaus Iohannis pe acest subiect, potrivit unei informări a Guvernului.

FCSB - DAC Dunajska Streda în Conference League - turul III preliminar, LIVE pe PRO TV și VOYO, azi, de la 20:30
FCSB - DAC Dunajska Streda în Conference League - turul III preliminar, LIVE pe PRO TV și VOYO, azi, de la 20:30

FCSB și DAC Dunajska Streda se vor întâlni, joi, pe Arena Națională, de la ora 20:30, în manșa a doua a turului III preliminar al Conference League. Meciul va fi LIVE pe PRO TV și VOYO.