Tabere gratuite în care te joci pe calculator și înveți cum se fac jocurile
O tabără gratuită în care să se joace pe calculator pare o vacanță ideală pentru elevii și studenții pasionați de tehnologie.
Ei se pot înscrie în astfel de tabere sau la sesiuni de programare, unde pot învăța ce înseamnă o carieră în acest domeniu.
Industria de jocuri video din țara noastră valorează peste 160 de milioane de dolari și este în continuă creștere. Jocurile produse în România au ajuns celebre în întreaga lume.
Peste 100 de elevi și studenți din București s-au înscris anul acesta la cursurile gratuite oferite de cel mai mare studio independent de gaming din România. Au învățat ce înseamnă dezvoltarea unui joc video, cât de important este design-ul și cum sunt realizate personajele.
Studentă: ”De când sunt mică îmi place să mă joc și, având 19 ani, nu sunt suficient de matură sau nu consider eu că sunt suficient de matură pentru a sta opt ore pe zi într-o corporaţie. Îmi place foarte mult atmosfera de aici.”
Student: ”Îmi doresc foarte mult o carieră în industria de jocuri, în special în zona de art edit. Să creezi un obiect care iniţial a fost o poză desenată de un om și să transformi acel obiect în realitate, pentru a fi experiementat de alţi oameni, este fascinant.”
S-au distrat şi elevii de la Tudor Vianu, George Coşbuc şi Nicolae Tonitza, care au fost provocați să creeze jocuri video în doar trei zile.
Ana Pohrib, Manager HR: ”La finalul celor trei zile, jocurile au fost evaluate. Am avut acolo toate genurile de jocuri, de la shootere până la jocuri casual şi astfel copiii de 15 şi 16 ani au reuşit să facă jocuri care, cu puțină exagerare, chiar puteau fi publicate.”
Gabriel Stancu, studio game director: ”Industria de mobile există de mai bine de 10 ani, industria de jocuri de PC, de 50 de ani, dar cu siguranță nu sunt suficienți oameni specializați pentru asta și asta și încercăm noi să rezolvăm. Avem nevoie nu doar de programatori foarte buni, ci și designeri, producători, graficieni și, în general, avem nevoie de oameni care să împingă puțin pentru inovație.”
Potrivit Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri din România, în țara noastră sunt 80 de studiouri de gaming, iar 50 dintre acestea își desfășoară activitatea în București. Sunt dezvoltate, însă, jocuri și în Iași, Timișoara, Cluj sau Brașov și în fiecare dintre aceste orașe este nevoie în fiecare an de tineri pasionați de gaming.
6.000 din cei peste 100.000 de angajați din industria IT din țara noastră își desfășoară activitatea în sectorul de gaming, iar programatorii aflați la început de drum într-o astfel de companie pot câștiga în jur de 3.000 de lei.