Scandalul care zguduie din temelii un colos: "Pepsi foloseste celule de la fetusi avortati"

Ultima actualizare: 29-10-2012 16:03
Pepsi Next

Compania Pepsi, care va lansa in urmatoarele saptamani un nou produs, Pepsi Next, risca un boicot masiv dupa ce activistii care militeaza pentru dreptul la viata acuza ca reteta ar utiliza celule de la fetusi umani avortati.

Pentru acest nou produs, PepsiCo ar fi incheiat un parteneriat cu Senomyx, o companie care foloseste celule de la fetusi avortati pentru obtinerea de arome artificiale, relateaza LifeSiteNews.com.

Desi au aparut mai multe documente care dovedesc parteneriatul incheiat intre cele doua companii, PepsiCo neaga acuzatiile.

Insa acuzatiile par sa fie sustinute de un actionar PepsiCo. Acesta a contestat contractul printr-o rezolutie inaintata anul trecut, cerand ca PepsiCo sa “adopte o politica corporativa prin care sa recunoasca drepturile omului si sa se angajeze sa respecte standardele etice care nu admit folosirea de celule de la fetusi umani avortati in niciun proces de cercetare si fabricare”.

Jeff Dahncke, directorul executiv la Departamentul de Comunicare al PepsiCo, a transmis un punct de vedere catre LifeSiteNews.com in care precizeaza ca “nu conducem sau finantam studii care utilizeaza orice tesut uman sau celule provnite de la embrioni umani sau fetusi”.

Compania a trimis prin e-mail acelasi punct de vedere mai multor asociatii de consumatori care au acuzat practicile Senomyx.

Cu toate acestea, exista voci care sustin ca “simpla negare nu sterge cu buretele dovezile incontestabile".Aceasta afirmatie ii apartine lui Debi Vinnedge, director executiv la “Children of God for Life”, organizatia care se afla in fruntea celor care sustin boicotul PepsiCo.

Potrivit lui Vinnedge, sunt dovezi incontestabile ca Senomyx lucreaza pentru PepsiCo, conform unui contract incheiat in 2010, si produce indulcitori artificiali pentru produsele companiei. Vinnedge spune ca Senomyx utilizeaza in procesul tehnologic celule derivate de la copii avortati.

Ei nu preleveaza celule direct de la fetusi, ci derivate. Poate de aceea neaga. Insa acesti derivati contin intreg codul ADN de la copilul avortat si nu mai conteaza ca nu este prelevat direct de la fetus”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO