Semnele care arata ca piata imobiliara isi revine. Cu cat se vinde un apartament intr-un ansamblu rezidential de lux

15-01-2016 18:28


Piata imobiliara da semne ca isi revine. Peste tot in tara se ridica ansambluri rezidentiale moderne care le ofera clientilor, pe langa o locuinta, si cate doua locuri de parcare, sali de fitness, locuri de joaca pentru copii sau gradina.

Preturile sunt insa in usoara crestere. La malul marii se construieste cu spor. Un dezvoltator a studiat nevoile viitorilor proprietari si a ridicat un cartier de case in sistem duplex pe malul lacului Siutghiol. Complexul dispune de un mini-port privat si de o zona de agrement. Un apartament pe doua etaje costa de la 85 de mii de euro. Beneficiarul se bucura si de loc de parcare dar si de o curte de 50 de metri patrati.

Reporter: "Cerinte sunt?
Alexandru Catana, administrator santier: Da, sunt. Cred ca in fiecare saptamana de 2-3 ori este vazut cate un duplex. Noi incercam sa le aducem cat mai repede la stadiul finisat."

In Iasi, americanii vor sa ridice 640 de case, pe malul lacului.

Asa va arata casa clientilor care vor bate palma cu americanii: locuinta va avea doua etaje, la parter avem un living, bucatarie si o baie, iar la etaj inca o baie si, in functie de preferinte, doua sau trei dormitoare.

Pana in septembrie, investitorii planuiesc sa finalizeze peste 70 de locuinte. Clientii au mai multa incredere sa cumpere cand aud ca investitorul e strain. Noile case vor fi ecologice: construite din materiale speciale, care vor mentine o temperatura constanta. O casa cu doua dormitoare costa 65 de mii de euro, in timp ce una cu 3 ajunge la 70 de mii de euro.

Valerian Florea, manager proiect: "Podelele sunt din tarchet, care este ecologic, creeaza un mediu septic. Panourile din care construim materialul are rezistenta la foc, nu o sa mai avem niciodata igrasie in casa. Costurile cu incalzirea sunt mai mici, in loc de 400 de lei pe luna, platesti 100."

Ansamblul residential va avea loc de joaca pentru copii si un complex comercial. Valoarea investitiilor trece de 30 de milioane de euro.

In toata tara 100 de ansambluri rezidentiale au fost date in folosinte doar anul trecut. Cele mai multe sunt in Bucuresti si Cluj.

VIDEO PROTVPLUS.RO