Restaurant romanesc de lux deschis la doi pasi de Palatul Regal din Londra. Cum s-a nascut afacerea
Cu un pic de curaj si ceva mai multi bani, afacerile romanesti pot sa infloreasca dincolo de orice criza. Si chiar departe de tara.
Vineri seara, de exemplu, a fost inaugurat un restaurant romanesc in Mayfair, la doi pasi de Buckingham Palace si de Downing Street.
Clientela n-a fost numai romaneasca, iar multi dintre oaspetii autohtoni nici nu stiau ca au de-a face cu un local deschis de cineva de la noi. Dar cu siguranta toti l-au recunoscut pe Ilie Nastase.
Muzica italiana, lumini difuze, mancare rafinata si cativa invitati celebri. Aceasta a fost reteta folosita la inaugurarea primului restaurant romanesc cu specific italian din buricul Londrei.
Ilie Nastase si-a dus iubita la deschidere, iar lor li s-au alaturat Florin Raducioiu si fiul lui Cosmin Olaroiu. Printre ei s-au amestecat insa si destui britanici flamanzi, curiosi sa vada cum e mancarea.
La bucatarie, tot romanii sunt cei care trag sforile, desi in echipa sunt si localnici.
Pentru moment se pregatesc doar mancaruri italiene, insa nu-i exclus ca in meniu sa apara si niste preparate romanesti.
Vor fi insa reinterpretate in spiritul locului: clasicele sarmalute, de exemplu, ar putea fi umplute cu icre negre, in loc de orez si carne tocata.
Iar daca restaurantul din Mayfair va avea succes, patronii planuiesc sa mai deschida cateva si in alte cartiere luxoase ale Londrei.