Rădulescu, BNR: Mă tem că proiectele privind băncile vor fi adoptate, că iar vin alegerile

04-11-2019 12:21


Bani, lei, RON

Eugen Rădulescu, directorul Direcției de stabilitate din BNR, spune că inițiativele legislative, legate de funcționarea mediului bancar, existente în Parlament, afectează creditarea și cresc prima de risc a țării, scrie Profit.ro.

Rădulescu adaugă că Legea privind darea în plată avea potențialul să genereze pierderi imense pentru bănci, și că cel mai mult au apelat la lege cei cu venituri ridicate și un grad de îndatorare redus.

Băncile sunt vizate de noi reglementări în Parlament, după ce la finele anului trecut au fost lovite de taxa pe active bancare introdusă prin OUG 114.

“Avem o problemă care devine stringentă, aceea a cadrului legislativ incert și impredictibil. Aceste inițiative legislative ajung să te afecteze și dacă stai să discuți despre ele, chiar dacă nu ajungi să le aplici”, a spus Rădulescu.

Senatorul Daniel Zamfir a depus patru noi proiecte care vizează contractele încheiate cu băncile și IFN, inclusiv plafonarea dobânzilor, limitarea executării silite, limitarea cesiunilor de creanțe și conversia creditelor în valută și care reiau conținutul din alte patru proiecte depuse în septembrie.

Continuarea pe www.profit.ro.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO