Programul ''Start Up Nation'', aprobat. In ce conditii pot obtine tinerii pana la 44.000 euro nerambursabili pentru o afacere

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 31 Ianuarie 2017 07:23
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2017 19:01
Categorie: Financiar

Tinerii cu idei si initiativa pot obtine pana-n 44.000 de euro ca sa inceapa o afacere noua. Fondurile sunt nerambursabile si se acorda prin Programul ''Start Up Nation'', aprobat de Guvern.

10.000 de astfel de mici afaceri vor fi finantate, insa conditia pentru a obtine banii este ca firma sa aiba minimum doi angajati pe o perioada de trei ani. In acest fel, executivul se asteapta sa creeze 20.000 de locuri noi de munca.

Programul ''Start Up Nation'' se adreseaza in special debutantilor in afaceri care nu au fonduri suficiente. Prima conditie pentru a beneficia de banii de la stat este sa infiinteze o firma dupa intrarea in vigoare a ordonantei. In plus, cei care pot participa la program trebuie sa fie: Intreprinderi mici si mijlocii. Sa aiba capital social integral privat. Sa aiba sediu social sau punct si sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul tarii. Codul CAEN pentru care solicita bani sa fie eligibil in cadrul schemei de ajutor minimis.

O alta conditie pe care statul o impune patronului este sa angajeze cu un contract de munca pe durata nedeterminata si cu norma intreaga minimum doua persoane pentru o perioada de cel putin trei ani. Cea mai importanta modificare fata de proiectele cu finantare de la stat din anii precedenti este ca nu trebuie sa mai vii cu bani de acasa. Pana acum cei care primeau ajutor din partea statului erau nevoiti sa suporte o parte sau chiar toate cheltuielile, pentru ca mai apoi statul sa i le deconteze.

Sunt considerate eligibile mai multe categorii de cheltuieli ca: echipamente tehnologice, masini, utilaje, aparate si instalatii de masura, dar si echipamente de software. Pe de alta parte, statul iti pune la dispozitie o mie de euro pentru cursuri de antreprenor, dar si 10.000 de lei pentru crearea unei pagini web de promovare.

De asemenea, in proiectul de finanatare este prevazuta o suma de 8.000 de lei fara TVA pentru intocmirea documentatiei necesare in vederea obtinerii fondurilor.

Pe lista cheltuielilor care nu sunt acceptate sunt jocurile de noroc, mesele de biliard sau automatele muzicale.

Dosarul cu planul de afaceri trebuie depus - alaturi de o cerere de finantare - pe siteul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Prin ''Start Up Nation'' se vor acorda pana la 200.000 de lei pentru un singur beneficiar - si pentru cel mult 10.000 de microintreprinderi. Bugetul alocat pentru ''Start Up Nation'' este de 500 de milioane de lei, iar programul ar urma sa porneasca de la intai mai.

iLikeIT. Romanii care pun pe roate Mecca ingineriei IT, Silicon Valley. Ideile care i-au mentinut in cel mai competitiv mediu
iLikeIT. Romanii care pun pe roate Mecca ingineriei IT, Silicon Valley. Ideile care i-au mentinut in cel mai competitiv mediu
VIDEO PROTVPLUS.RO
robor
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,40%, cel mai mare nivel din ultimele 8 luni
Corina Creţu, despre aderarea României la zona euro: Nu e cazul să stabilim termene
Primele de Paşte: cozonaci, cursuri sau ieşiri la restaurant. Ce vor de fapt angajaţii
Mii de români s-au trezit cu datorii la Fisc de care nu ştiau nimic. ANAF nu dă explicaţii
Liber la muncă într-una dintre cele mai bogate țări europene. Salariile depășesc 5.000 €
Guvernul ar putea da amnistie fiscală în mai. Mesajul lui Teodorovici
Euro - Getty
Încă o bancă dispare din România. Ce se întâmplă cu activele de pe piața locală
Se caută soluții pentru ieftinirea benzinei și motorinei. Prețurile din România, printre cele mai mari din UE
România, din nou țara din UE cu cea mai mare rată anuală a inflației
Expert BNR, despre rezervele de aur: Banca nu poate accepta integral amendamentele lui Nicolae
Bucureștenii care au primit voucherele pentru biciclete trebuie să le declare și să plătească impozit
Guvernul crește plafonul pentru împrumuturi externe cu încă 4 miliarde de euro