Povestea de succes a unui neamt care a venit in Romania sa-si lanseze o afacere. Knapp: "Romanii sunt mai germani ca mine"

10-05-2017 12:04


Robert Knapp, fondator de origine germana al unei companii de succes in domeniul internetului si tehnologiei, a povestit motivele pentru care ar recomanda oricui Romania, pentru lansarea unui start-up.

Knapp este co-fondator si CEO al CyberGhost, una dintre cele cunoscute companii din lume care furnizeaza servicii de securitate cibernetica si VPN.

Firma are sediul central in Bucuresti, pentru ca aici totul a pornit de la zero, in 2011. Cinci ani mai tarziu, in 2017, CyberGhost are deja peste 50 de angajati si 10 milioane de utilizatori.

Intr-o prezentare care a avut loc la MVP Academy Demo Day, Robert Knapp a explicat care au fost ingredientele succesului sau: munca romanilor si mediul prietenos de afaceri de la Bucuresti.

"Romania este in momentul de fata singura tara din Europa care, in mod evident, de o generatie, poate doua generatii, a decis sa ramana in Europa si sa arate Guvernului directia spre viitor. Iar acestea sunt avantaje mari pentru care merita sa investesti aici si sa conduci o companie aici.

Tara este plina de tineri destepti si motivati. Tinerii opresc fenomenul plecarii din tara. Tot mai multi decid sa ramana, iar asta este un lucru bun. Romanii au o disciplina incredibila si muncesc din greu. Este adevarat. Sunt german, puteti spune un singur lucru despre germani, ca suntem disciplinati si muncim mult. Si romanii la fel." - a spus seful CyberGhost.

Nu in ultimul rand, afaceristul german s-a aratat incantat de modalitatea in care romanii au participat la protestele anticoruptie de la inceputul anului 2017, iesind in strada dupa terminarea programului la serviciu, spre deosebire de alte tari precum Franta, unde majoritatea serviciilor publice sunt blocate in timpul acestor actiuni sociale.

"Francezii, francezii ar fi ars Parisul, o saptamana nu ar fi muncit nimeni, economia ar fi intrat in rahat, stiti? Asta e ce s-ar fi intamplat in Franta. Romanii au facut-o in mod disciplinat si s-au dus la munca in ziua urmatoare. Incredibil. Mai germani decat sunt eu. Voi sunteti mai germani decat sunt eu german. Romanii nu au frica de schimbare, asa cum am explicat deja, este un mare avantaj", a spus Knapp.

De altfel, germanul a laudat si activitatea sefei Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, deoarece combaterea actelor de coruptie are drept rezultat aparitia unui climat de afaceri stabil si de incredere pentru investitorii straini.

"Si o aveti pe Codruta Kovesi. Ce femeie! Stiti, ea scalpeaza in fiecare luna. Si asta este de asemenea ceva important. Daca vorbim despre coruptie si despre influenta coruptiei asupra economiei si a afacerilor, a constructiei de start-up-uri, nu ai vrea sa conduci o afacere intr-o tara care este super-corupta.

Si nu vorbesc aici despre Nigeria si Romania. Romania este pe cale sa rezolve problema, multumita ei. Fiecare luna vine cu noi scalpuri si noi oameni care intra la puscarie", a mai spus CEO-ul companiei CyberGhost.

VIDEO PROTVPLUS.RO