Ponta a discutat cu ministrul pentru IMM despre introducerea unui impozit forfetar pentru servicii


Ultimul update: Marti 08 Ianuarie 2013 06:50
Data publicarii: Sambata 05 Ianuarie 2013 08:36
Categorie: Stiri Economice
Taxe si impozite

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, despre ideea introducerii unui impozit forfetar in domeniul serviciilor.

"Am discutat astazi cu doamna Grapini apropos de ideea de a merge din nou pe impozit forfetar la servicii, pentru ca acum practic nu incasam nimic. Cred ca si pentru hotelieri, cei care au restaurante cei mai multi dintre ei, ideea de a plati un impozit forfetar, sa stie ca au scapat si cu asta-basta... ", a spus Ponta vineri seara, conform Mediafax, care citeaza Antena 3.

In octombrie 2010, Guvernul Boc a vrut sa renunte la impozitul minim aplicat companiilor si a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renuntat la idee invocand dificultatile care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem, orientandu-se spre revenirea la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.

Cum sa cheltuiesti cat mai putin cu reparatiile masinii. Cele mai fiabile marci auto

Impozitul forfetar este o suma fixa ceruta de stat unei firme, indiferent de bilantul acesteia. Fie ca are profit sau declara pierdere, firma plateste periodic statului o suma fixa pentru faptul ca este inregistrata si are activitate.

Citeste si:

Droguri, sex cu minore si crima. Cele mai rasunatoare scandaluri din lumea miliardarilor, in 2012

Sursa: Mediafax

Ialomitianu: Nu ne putem permite sa introducem impozitul forfetar
Guvernul renunta la forfetar. Firmele mici, impozit 3% pe venit
Ministerul de Finante vrea sa renunte la impozitul forfetar
VIDEO PROTVPLUS.RO