Parcul agroindustrial de 4 mil. de euro pe care toti producatorii il evita. Ce risca autoritatile daca nu inchiriaza spatiul

Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 19:12
Categorie: Financiar

Romanii sunt greu de egalat la capitolul bani risipiti pentru proiecte fara utilitate. De pilda, un parc agroindustrial din Iasi, care a costat 4 milioane de euro, este aproape gol de la inaugurare.

 Centrul a fost facut special pentru producatorii de legume si fructe si are birouri si spatii de depozitare, insa toata lumea il evita. Oamenii nu vor sa se asocieze, iar autoritatile nu stiu sa ii convinga sa isi schimbe mentalitatea. Iar daca nu se misca repede, trebuie sa inapoieze banii europeni.

Centrul se intinde pe doua hectare si este in localitatea Letcani, la 15 kilometri de Iasi. Pentru a-i incuraja pe agricultori sa il foloseasca, autoritatile au scazut in timp chiria. De la 6 euro pe metru patrat la un euro si jumatate. Chiar si asa sunt numai trei chiriasi care depoziteaza cateva lazi de mere.

Cum romanii nu se arata interesati consilierii locali s-au gandit sa apeleze la ucrainieni, doar ca nici acestia nu au fost convinsi de utilitatea locului.

Ionut Marcu, lgumicultor: "Oricat de mica ar fi chiria, eu nu as duce marfa acolo, pentru ca e un cost in plus. Sa ne ajute cumva sa facem solarii performante, nu un depozit."

Mitsubishi vrea sa deschida in Romania o fabrica de motoare. Zonele vizate de japonezi pentru investitia de 200 mil. euro

Tot complexul a costat 4 milioane de euro si a fost facut si cu fonduri de la Uniune. Problema este ca daca autoritatile nu reusesc sa inchirieze tot spatiul, vor fi nevoite sa inapoieze banii adica 2.8 milioane de euro.

Termenul limita este peste trei luni.

 

Dupa preluarea Opel de catre francezi, un nou gigant auto ar putea lua nastere in Europa. Cine ii curteaza pe nemtii de la VW

Dupa preluarea Opel de catre francezi, un nou gigant auto ar putea lua nastere in Europa. Cine ii curteaza pe nemtii de la VW

robor

ROBOR la trei luni a urcat luni la 2,22%, cea mai mare valoare din ultimele 5 luni

Record de angajați în UE. Țara în care peste 80% din populație muncește

Bonurile de 38 lei, emise la 21 martie, câştigătoare la Loteria bonurilor

Moneda care a lovit românii cu credite în criză scade masiv. De ce se depreciază francul

Țara care a decis să repatrieze toată rezerva de aur din SUA

Companiile care administrează pensiile private ale românilor, apel la Guvern

bauturi, zahar, taxa, suprataxate, proiect

Sucurile, suprataxate pentru descurajarea consumului. Avertismentul specialiștilor

O investiție americană în România își închide porțile. Sute de angajați, pe drumuri

Care este termenul limită pentru înlocuirea caselor de marcat. Amenzile sunt însemnate

Silicon Valley de România. Orașul care atrage cei mai mulți bani străini nu mai este Capitala

Restricții la muncă pentru români în cea mai bogată țară din Europa

Cea mai mare criză de personal pe litoral în 28 de ani. Salariul cerut în 2018 de cameriste