Noul Cod fiscal va aduce salarii mai mici cu 16% pentru 100.000 de români

06-11-2017 16:22


bani, lei, ron

Dacă noul Cod Fiscal va fi adoptat, 100.000 de angajați ai firmelor aflate în insolvență vor avea salarii cu aproximativ 16% mai mici de la 1 ianuarie 2018, scrie Profit.ro.

Guvernul a renunțat să mai găsească o cale pentru a-i obliga pe angajatorii privați să majoreze salariile brute ale personalului.

Premierul Mihai Tudose și ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu se pare că sunt convinși că patronii vor face asta de bunăvoie, dat fiind că nu le vor crește costurile totale, pentru a nu fi afectate salariile nete odată cu noul Cod fiscal.

Însă unele societăți, precum cele aflate în insolvență, nu au voie nici dacă ar vrea să majoreze salariile brute ale angajaților decât dacă parcurg proceduri greoaie și costisitoare, în vederea obținerii aprobărilor, iar Executivul a scăpat acest lucru din vedere.

Estimările arată că sunt peste 100.000 de angajați la firmele aflate în insolvență. Dacă legislația privind insolvența nu va fi modificată, acești angajați vor avea tăiate salariile cu 16% de la 1 ianuarie. Astfel, la un salariu net de 3.000 de lei, vor pierde 500 de lei.

Citește continuare pe Profit.ro

Sursa: profit.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO