Mugur Isărescu, despre prăbuşirea leului: „Vine un ţăcănit şi începe să zgâlţâie vasul"


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 23:19
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 20:36
Categorie: Stiri Economice

Indicele Robor a ajuns un fel de terorist, care umblă prin toată societatea şi nu-l prinde nimeni" - declaraţia îi aparţine guvernatorului BNR.

El a anunţat joi menţinerea dobânzii de referinţă la nivelul actual, dar a şi răspuns valului de acuzaţii din partea politicienilor. Mugur Isărescu spune că Ordonanţa 114 data de Guvern a destabilizat economia şi l-a considerat pe cel care iniţiat-o „un țăcănit".

Guvernatorul a respins acuzaţiile unor politicieni, care susţin că băncile s-ar fi înţeles între ele pentru a creşte dobânzile şi astfel ar fi influenţat indicele ROBOR.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Aici este o mare neînţelegere. Îmi pare rău că a cuprins toată societatea românească şi a ajuns acest ROBOR un fel de terorist aşa, care umblă prin toată societatea şi nu-l prinde nimeni. Deci nu este nimic manipulat. Nu este nimic anormal, piaţa funcţionează chiar foarte bine. Şi ca să pun şi eu întrebarea pe care mi-a pus-o un diplomat străin acum câteva zile: ce v-a apucat?"

Guvernatorul a anunţat că România are foarte multe riscuri şi incertitudini, după ce Guvernul a decis supraimpozitarea băncilor, a companiilor din energie şi telecom.

Mugur Isărescu: „Deci termini bine anul, inflaţie mică, dobânda rezonabilă 2,5% (....) La sfârşitul anului vasul plutea bine şi vine un ţăcănit şi începe să-l zgâlţâie aşa... ce poţi să faci? Înainte de Crăciun, nici nu te trezeşti bine.. Deci au fost.. a fost şi ordonanţă, a fost şi turbulenţă şi neînţelegerea. Dacă eu nu am înţeles despre ce vorba, ce să înţeleagă alţii?"

Isărescu a anunţat că marţi va merge în Parlament la Comisia economică din Senat, împreună cu tot consiliul de administraţie al BNR după ce a primit o invitaţie oficială.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

BNR, despre propunerea lui Vâlcov de renunţare la ROBOR: În numele cui vorbeşte Vâlcov?
Analist, despre eliminarea ROBOR:
Darius Vâlcov, pentru Bloomberg:
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16