Motorina a ajuns mai scumpa decat benzina. Cum explica Petrom majorarile

Ultima actualizare: 26-10-2012 18:11
Benzinarie

Scumpirea benzinei si motorinei, operata marti de catre companiile petroliere, a creat un moment important pentru piata carburantilor din ultimii ani.

Prin majorarea preturilor la pompa, Rompetrol a dus un litru de benzina Efix la 5,56 lei. Sortimentul Diesel Alto 55 are insa un pret mediu de 5,91 lei/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol.

In statiile de alimentare, insa, preturile poate varia cu +/- 5% fata de nivelul de referinta.

In ceea priveste preturile carburantilor de la LukOil, acestea sunt urmatoarele: benzina EUROLUK 95 - 5.49 lei/litru, iar motorina EURO L DIESEL - 5.51 lei/litru.

Asa se face ca avem din nou o situatie ca in 2008, cand s-a mai intamplat un eveniment asemanator - litrul de motorina a costat mai mult decat cel de benzina, insa pentru putin timp.

Incepand cu luna aprilie, compania OMV Petrom nu mai publica pe site-ul propriu preturile carburantilor. In prezent, Petrom detine un sistem prin care consumatorii pot vizualiza preturile medii din fiecare statie.

Acestea au fost majorate si ele, potrivit incont.ro: un litru de benzina Top Premium 99+ costa acum 5,73 lei fata de 5,67 lei, pret practicat pana pe 17 octombrie.

In ceea ce priveste motorina, pretul acesteia a crescut cu 12 bani. De exemplu, un litru de Euro Diesel 5 costa in prezent 5,51 de lei, la aceeasi statie, iar sortimentul OMV Diesel poate fi cumparat cu 5,69 de lei/litru.

"Cotatia internationala a produselor a determinat scumpirea carburantilor", au declarat reprezentantii OMV Petrom.

Benzina a ajuns la un pret istoric: 6,2 lei pe litru. In toata lumea petrolul se ieftineste

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO