Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul din ziua acordarii a primit unda verde. Cand ar putea fi votata

10-10-2016 18:51

Comisiile reunite juridica si de buget-finante, din Camera Deputatilor, au aprobat luni in unanimitate, cu 22 de voturi pentru, un amendament in proiectul legii privind conversia creditelor ipotecare in franci elvetieni.

Legea conversiei creditelor luate in franci elvetieni la cursul din ziua acordarii a primit unda verde din partea comisiilor de specialitate si ar putea fi votata marti in plenul Camerei Deputatilor.  Amendamentul a fost votat de 22 de deputati, fara a se inregistra nicio abtinere si niciun vot contra.

La propunerea Ministerului Finantelor si a bancilor, parlamentarii au introdus o serie de criterii care fac legea aplicabila unui numar restrans de clienti.

Se vor converti in lei imprumuturile celor care au rate mai mari decat jumatate din venituri. Iar creditul initial nu trebuie sa fi deposit 250.000 de franci la momentul acordarii.

A fost scandal la comisiile reunite de buget finante si juridica din Camera Deputatilor. Alesii au votat in cele din urma conversia insa au introdus criterii considerate inacceptabile de clientii bancilor. Acestia au fost invitati la sedinta, dar nu li s-a dat posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere.

“Ne-ati omorat” au strigat ei in sala in momentul in care au fost votate criteriile propuse de PSD. Cei care se vor incadra in aceste limite vor avea creditele convertite din franci in lei la cursul din data acordarii in termen de 30 de zile de la data publicarii legii in monitorul oficial.

Celorlalti clienti nemultumiti nu le ramane decat sa dea in judecata bancile daca vor inghetarea cursului de schimb la data acordarii creditului. Legea conversiei ar putea fi votata marti de plenul camerei apoi merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26