Iedul a devenit rivalul mielului de Paste. Cat castiga fermierii cu turme de capre
Mielul are un rival serios in meniul de Paste. Carnea de ied este mai frageda, mai usor de digerat si nu creste colesterolul, spun cunoscatorii. De gatit se gateste la fel, insa pretul si savoarea carnii fac diferenta.
Cel mai ieftin ied se va vinde la pretul celui mai scump miel si de aceea multi ciobani s-au reorientat si si-au schimbat mioarele pe turme de capre.
Mirosul profitului l-a facut pe un fermier sa renunte la oi. Acum are peste 100 de iezi si mult mai multe cereri. Clientii vin la ferma cu saptamani inainte de Paste, isi aleg iedutul si platesc un avans ca sa se asigure ca nu-l va lua altcineva. FIecare exemplar care este deja vandut este insemnat cu vopsea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La cativa kilometri distanta, la Bucerdea, un alt fermier a inceput sa creasca turme de capre il locul oilor. De Paste scoate la vanzare 150 de iezi si se teme ca nu ii vor ajunge sa multumeasca pe toata lumea.
De castiguri importante au parte in aceasta perioada si restaurantele in care se mananca delicatese din carne de ied.