Gigantul german Varta a ales România pentru investiția strategică de 1 miliard de euro

Ultima actualizare: 09-06-2022 14:23
varta
Getty

Reprezentanții executivi ai companiei germane Varta și Nicolae Ciucă, premierul României, s-au întâlnit, vineri, în cadrul unei discuții la Guvern.

Gigantul german de baterii Varta i-a transmis premierul Nicolae Ciucă că a ales România pentru o ivestiție strategică de un miliard de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Varta Microbattery deține pe plan local o fabrică la Brașov, din 2014, iar în 2019 a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 25,3 de milioane d euro pentru a-și extinde capacitatea de producție. Un an mai târziu, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 407 milioane de lei, mai mare cu circa 50% față de cea din 2019. În 2020, a bifat un profit de aproximativ 20 de milioane de lei, cu 3,6 milioane de lei peste cel raportat din 2019.

La nivel global, anul trecut, gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro.

Germanii au intrat pe piața locală cu subsidiara diviziei Pertrix, lansată în luna februarie ca o nouă filială pentru bateriile e-car, relevă date analizate de Profit.ro. Divizia a fost lansată la scurt timp după ce Varta a prezentat noua sa celulă de baterie, V4Drive, pentru vehicule electrice, conform Profit.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO