Exemplu dat de Alexandra si Bianca, doua tinere care si-au facut ferme cu bani europeni, inainte de a-si termina studiile

21-02-2016 08:30

In conditiile in care somajul in Romania a crescut in ultimul an, sunt si persoane care demonstreaza ca si-au gasit deja rostul in viata, chiar inainte sa-si termine studiile.

La 19 ani, o tanara din judetul Alba a reusit sa primeasca 16.000 de euro de la Uniunea Europeana. Dupa 3 ani, cu aceasta suma, a crescut bussiness-ul familiei din domeniul apicol. Iar in judetul Bistrita-Nasaud, o tanara de 22 de ani duce mai departe afacerea parintilor tot cu ajutorul banilor europeni.

Alexandra are 22 de ani si este studenta la doua facultati din Cluj: la Zootehnie si Finante-banci. Pe cand avea 19 ani, a reusit sa scrie singura un proiect de afaceri care i-a adus banii europeni si acum are propria ferma apicola in localitatea Giuguzel, din judetul Alba.

Alexandra Marina, fermier: "Aveam cunostintele economice pentru intocmirea planului de afaceri, m-am mai documentat pe internet, am mai intrebat in stanga, in dreapta. Am primit informatii utile, le-am pus cap la cap si asa a luat nastere proiectul."

Tanara antreprenoare are insa planuri si mai mari.

Alexandra Marina, fermier: "Poate reusim sa facem si export producand miere de lavanda, care e in curs de atestare."

In localitatea Floresti, din judetul Bistrita Nasaud, Bianca si-a indeplinit si ea un vis, cu ajutorul fondurilor europene.

"In solarul acesta avem ceapa si usturoi, in cel de acolo salata si spanac, iar aici vom pune semintele pentru, ardei, castraveti, vinete", explica ea.

In varsta de 20 de ani, tanara a primit 36.000 de euro de la Uniunea Europeana si i-a investit pe toti in solariile familiei.

Bianca Bindea, fermier: "Am achizitionat si un tractor, plug, freza, un panou solar."

Rudele sunt fericite ca afacerea lor a crescut cu ajutorul Biancai.

Valeria Bindea, mama Biancai: "Pot sa ma bazez in orice situatie pe ea, s-a descurcat singura, desi a fost foarte greu."

Tanara, studenta la Farmacie, isi doreste sa mai acceseze bani europene, ca sa deschida un plafar.


VIDEO PROTVPLUS.RO