Euro a scazut usor, la 4,4434 lei, iar francul elvetian a coborat cu 4 bani, la 4,1225 lei

euro

Cursul euro anuntat de BNR a scazut joi cu 0,69 bani, la 4,4434 lei, in contextul unei deprecieri usoare a monedei europene fata de valutele din regiune, in timp ce francul elvetian a pierdut teren pe pietele externe.

BNR a anuntat miercuri un curs de 4,4503 lei pentru euro si de 4,1623 lei pentru francul elvetian.

Cursul euro a urcat miercuri peste 4,45 lei pentru prima data in luna februarie. Anterior, euro a fost cotat peste 4,45 lei cel mai recent pe 28 ianuarie, cand BNR a anuntat un curs de 4,4585 lei.

Pentru dolar, banca centrala a publicat o referinta in scadere cu 0,97 bani, de la 3,9079 lei la 3,8982 lei. Referinta record pentru dolar a fost inregistrata tot pe 23 ianuarie, data la care moneda americana a fost cotata la 3,9980 lei.

Aproape de momentul anuntarii cursului BNR, dolarul se situa pe pietele externe in stagnare raportat la ultimele tranzactii de marti, la 0,8773 euro. Miercuri, in jurul orei 13:00, moneda americana se tranzactiona la 0,8782 euro.

Citește și
leu, euro
Euro si francul elvetian au crescut. Cursurile anuntate de BNR pentru marti
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Francul elvetian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, ca urmare a eliminarii la mijlocul lunii a plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elvetiei. La cursul de joi, francul se plaseaza cu 10% sub recordul din 23 ianuarie, dar se afla cu 10,2% peste referinta BNR din 14 ianuarie, ultima inainte de anuntul Bancii Elvetiei.

Joi, aproape de ora 13:00, francul elvetian era tranzactionat pe pietele externe in scadere cu 0,4% fata de ultimele operatiuni de miercuri, la 0,9276 euro. Miercuri la ora 13:00, francul se situa pe pietele externe la 0,9350 euro. 

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Aproape de ora 13:00, euro era cotat in piata interbancara locala la 4,4430 - 4,4440 lei, fata de 4,4525 lei in tranzactiile perfectate pe finalul zilei precedente.

Volumele s-au situat cu aproximativ o treime peste media pentru prima jumatate a zilei. Schimburile au avut loc in intervalul 4,4400 - 4,4465 lei/euro, maximul fiind inregistrat in deschiderea pietei.

In regiune, forintul s-a apreciat cu 0,1% in raport cu euro, calculat fata de ultimele tranzactii de miercuri, evolutie similara cu cea a leului, iar zlotul cu 0,2%.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi se situeaza la 0,17% - 0,55% pe an, fata de 0,17% - 0,51% pe an miercuri.

Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana se afla la 0,22% - 0,68% pe an, comparativ cu 0,20% - 0,65% pe an in sedinta anterioara.

Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la trei luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a scazut la 1,41% pe an, de la 1,42% pe an miercuri.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Guvernul grec cere ajutorul FMI si UE pentru inca 6 luni. Ce se poate intampla daca europenii nu accepta propunerile Atenei
Guvernul grec cere ajutorul FMI si UE pentru inca 6 luni. Ce se poate intampla daca europenii nu accepta propunerile Atenei

Grecia a trimis ministrilor din zona euro cererea pentru prelungirea acordului de ajutor financiar cu inca jumatate de an

Euro si francul elvetian au crescut. Cursurile anuntate de BNR pentru marti
Euro si francul elvetian au crescut. Cursurile anuntate de BNR pentru marti

Cursul anuntat de BNR pentru euro a crescut marti cu 0,73 bani, la 4,4480 lei, in contextul unei aprecieri usoare a monedei europene fata de valutele din Europa Centrala si de Est, in timp ce francul elvetian a urcat cu 0,71 bani, la 4,1895 lei.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.