Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor

Ultimul update: Vineri 18 Ianuarie 2019 14:14
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 19:22
Categorie: Financiar

Youtube a oferit joi seara butonul de diamant, pentru prima dată, unui canal din România. Distincţia, acordată doar celor care depăşesc 10 milioane de abonaţi, a ajuns la doi soţi din Iaşi.

Ei au creat "LooLoo Kids", un canal internaţional pentru copii, cu cântece şi animaţii 3D. Povestea lor, pare deprinsă,dintr-un film american. De la muncă într-un garaj, au ajuns la un fenomen internaţional. Îi urmăresc 120 de milioane de familii, din peste 200 de ţări.

Alexandru şi Cristina Badan sunt primii din Europa Centrală și de Sud Est care primesc butonul de diamant de la YouTube. Totul a pornit acum 6 ani, cu un canal românesc, numit Tralala.

Cei doi, el de profesie inginer, iar ea tehnician dentar, s-au gândit să creeze videoclipuri cu melodii şi animaţii pentru copiii lor, pentru că nu găseau aşa ceva. "Săniuţa fuge" a fost primul videoclip, cu muzica unui cor de copii din Bucureşti.

Apoi cântecelele lor, create în colaborare cu educatori şi muzicieni, au ajuns şi în grădiniţe.

Alexandru Badan: "La toate serbările la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ".

Aşa că au renunţat la locurile de muncă pe care le aveau, pentru un proiect mai mare, internaţional: canalul LooLoo kids. Melodiile fac parte din folclorul internaţional, sunt în engleză şi alte 7 limbi străine şi au animaţii 3D.

Alexandru Badan: "A fost foarte greu pentru că investiţiile au fost enorme în primul an şi nu prea vedeam luminiţa de la capătul tunelului. Aproximativ 40-50 de mii de euro, în condiţiile în care locuiam cu chirie şi maşina pe care o conduceam valora 2000 de euro. Am sacrificat absolut tot pentru acest proiect".

Acum compania lor are peste 100 de colaboratori atât români, cât şi străini, textieri, compozitori, cântăreţi, graficieni şi o cifră de afaceri de peste 950 de mii de euro. Cea mai mare parte a banilor o reinvestesc, pentru că vor să dezvolte proiectul cu animaţii pentru poveşti.

Alexandru Badan: "Am reuşit să ducem în folclorul internaţional, datorită Looloo kids cântecele româneşti. Avem în engleză ”Oac, oac, diridirida” sau ”Iepuraş cononaș” şi urmează şi alte cântece şi practic ne aşteptăm ca în câţiva ani inclusiv din SUA, Australia sau Noua Zeelandă să cânte cântece româneşti".

Canalul LooLoo kids a ajuns să aibă 13 milioane de abonaţi şi să fie cel mai urmărit din regiune. Pentru acest rezultat, YouTube i-a premiat şi pentru prima dată a trimis o scrisoare în limba romană.

Şi alte canale româneşti au ajuns să fie extrem de urmărite, chiar şi în străinătate. IULITM, cu jocuri înregistrate, are aproape 3 milioane de abonaţi iar Vloggerul Selly, aproape 2 milioane, la egalitate cu Iraphahell, un canal tot despre jocuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul
Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul
VIDEO PROTVPLUS.RO
studiu consum
Studiu. Românii nu au scăpat de mirajul telefoanelor și al televizoarelor smart
Afaceri cu lemnul rămas la ocoalele silvice. Decorațiunea care se vinde cu 500 de euro
România are livezi, dar nu are recolte. Nu știm să lucrăm cu specialiști
Cum justifică Teodorovici majorarea deficitului la 2,76% din PIB
Soluția fermierilor pentru a păstra marfa până când îi creşte preţul pe piaţă
ANAF renunță la popriri și introduce medierea pentru datornici. Cum va funcționa
china, economie, venzori,
Cenzorii chinezi lucrează peste program ca să elimine veștile proaste despre economie
Mai multe companii din vestul ţării şi-au anunţat retragerea din România. "O lovitură grea"
Nu ne permitem să mâncăm la restaurant. Cât cheltuie un român lunar ca să iasă în oraș
Economia României a crescut anul trecut cu 4,1%, sub aşteptări
Paradoxul imigrației. Țara UE în care trăiesc cei mai multi români rămâne fără locuitori
Teodorovici, după ce Tăriceanu a anunțat modificarea OUG 114: Trebuie discutat în Coaliție