Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor


Ultimul update: Vineri 18 Ianuarie 2019 14:14
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 19:22
Categorie: Stiri Economice

Youtube a oferit joi seara butonul de diamant, pentru prima dată, unui canal din România. Distincţia, acordată doar celor care depăşesc 10 milioane de abonaţi, a ajuns la doi soţi din Iaşi.

Ei au creat "LooLoo Kids", un canal internaţional pentru copii, cu cântece şi animaţii 3D. Povestea lor, pare deprinsă,dintr-un film american. De la muncă într-un garaj, au ajuns la un fenomen internaţional. Îi urmăresc 120 de milioane de familii, din peste 200 de ţări.

Alexandru şi Cristina Badan sunt primii din Europa Centrală și de Sud Est care primesc butonul de diamant de la YouTube. Totul a pornit acum 6 ani, cu un canal românesc, numit Tralala.

Cei doi, el de profesie inginer, iar ea tehnician dentar, s-au gândit să creeze videoclipuri cu melodii şi animaţii pentru copiii lor, pentru că nu găseau aşa ceva. "Săniuţa fuge" a fost primul videoclip, cu muzica unui cor de copii din Bucureşti.

Apoi cântecelele lor, create în colaborare cu educatori şi muzicieni, au ajuns şi în grădiniţe.

Alexandru Badan: "La toate serbările la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ".

Aşa că au renunţat la locurile de muncă pe care le aveau, pentru un proiect mai mare, internaţional: canalul LooLoo kids. Melodiile fac parte din folclorul internaţional, sunt în engleză şi alte 7 limbi străine şi au animaţii 3D.

Alexandru Badan: "A fost foarte greu pentru că investiţiile au fost enorme în primul an şi nu prea vedeam luminiţa de la capătul tunelului. Aproximativ 40-50 de mii de euro, în condiţiile în care locuiam cu chirie şi maşina pe care o conduceam valora 2000 de euro. Am sacrificat absolut tot pentru acest proiect".

Acum compania lor are peste 100 de colaboratori atât români, cât şi străini, textieri, compozitori, cântăreţi, graficieni şi o cifră de afaceri de peste 950 de mii de euro. Cea mai mare parte a banilor o reinvestesc, pentru că vor să dezvolte proiectul cu animaţii pentru poveşti.

Alexandru Badan: "Am reuşit să ducem în folclorul internaţional, datorită Looloo kids cântecele româneşti. Avem în engleză ”Oac, oac, diridirida” sau ”Iepuraş cononaș” şi urmează şi alte cântece şi practic ne aşteptăm ca în câţiva ani inclusiv din SUA, Australia sau Noua Zeelandă să cânte cântece româneşti".

Canalul LooLoo kids a ajuns să aibă 13 milioane de abonaţi şi să fie cel mai urmărit din regiune. Pentru acest rezultat, YouTube i-a premiat şi pentru prima dată a trimis o scrisoare în limba romană.

Şi alte canale româneşti au ajuns să fie extrem de urmărite, chiar şi în străinătate. IULITM, cu jocuri înregistrate, are aproape 3 milioane de abonaţi iar Vloggerul Selly, aproape 2 milioane, la egalitate cu Iraphahell, un canal tot despre jocuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul
Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Românii, campioni la scumpiri în UE
Românii, campioni la scumpiri în UE. Inflația este dublă faţă de media Europei
Directorii români care primesc salarii mai mari decât Iohannis și Trump. Unde lucrează
Ceartă pentru bani. Primarii cer ca ajutoarele sociale să fie preluate în totalitate de stat
Reacția CSM cu privire la planul Guvernului de a taxa pensiile
Primarii s-au dus din nou peste Guvern. Spun că riscă falimentul
Băncile au concurență serioasă. Avantajele companiilor financiare care funcționează online
bmw x6
Lovitura dată de un român la o licitație ANAF. Cu cât a cumpărat un BMW X6
Vestea care le dă ”frezoane”. Asistații social au fost luați în vizor, în goana tăierilor
Organizațiile studențești cer Guvernului să nu taie biletele gratuite la CFR
Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni
Datoria externă totală a României a crescut cu 4,1 miliarde euro în primele 5 luni
Creşterea economică a Chinei a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani