Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor

×
Codul embed a fost copiat

Youtube a oferit joi seara butonul de diamant, pentru prima dată, unui canal din România. Distincţia, acordată doar celor care depăşesc 10 milioane de abonaţi, a ajuns la doi soţi din Iaşi.

Ei au creat "LooLoo Kids", un canal internaţional pentru copii, cu cântece şi animaţii 3D. Povestea lor, pare deprinsă,dintr-un film american. De la muncă într-un garaj, au ajuns la un fenomen internaţional. Îi urmăresc 120 de milioane de familii, din peste 200 de ţări.

Alexandru şi Cristina Badan sunt primii din Europa Centrală și de Sud Est care primesc butonul de diamant de la YouTube. Totul a pornit acum 6 ani, cu un canal românesc, numit Tralala.

Cei doi, el de profesie inginer, iar ea tehnician dentar, s-au gândit să creeze videoclipuri cu melodii şi animaţii pentru copiii lor, pentru că nu găseau aşa ceva. "Săniuţa fuge" a fost primul videoclip, cu muzica unui cor de copii din Bucureşti.

Apoi cântecelele lor, create în colaborare cu educatori şi muzicieni, au ajuns şi în grădiniţe.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Alexandru Badan: "La toate serbările la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ".

Aşa că au renunţat la locurile de muncă pe care le aveau, pentru un proiect mai mare, internaţional: canalul LooLoo kids. Melodiile fac parte din folclorul internaţional, sunt în engleză şi alte 7 limbi străine şi au animaţii 3D.

Alexandru Badan: "A fost foarte greu pentru că investiţiile au fost enorme în primul an şi nu prea vedeam luminiţa de la capătul tunelului. Aproximativ 40-50 de mii de euro, în condiţiile în care locuiam cu chirie şi maşina pe care o conduceam valora 2000 de euro. Am sacrificat absolut tot pentru acest proiect".

Acum compania lor are peste 100 de colaboratori atât români, cât şi străini, textieri, compozitori, cântăreţi, graficieni şi o cifră de afaceri de peste 950 de mii de euro. Cea mai mare parte a banilor o reinvestesc, pentru că vor să dezvolte proiectul cu animaţii pentru poveşti.

Alexandru Badan: "Am reuşit să ducem în folclorul internaţional, datorită Looloo kids cântecele româneşti. Avem în engleză ”Oac, oac, diridirida” sau ”Iepuraş cononaș” şi urmează şi alte cântece şi practic ne aşteptăm ca în câţiva ani inclusiv din SUA, Australia sau Noua Zeelandă să cânte cântece româneşti".

Canalul LooLoo kids a ajuns să aibă 13 milioane de abonaţi şi să fie cel mai urmărit din regiune. Pentru acest rezultat, YouTube i-a premiat şi pentru prima dată a trimis o scrisoare în limba romană.

Şi alte canale româneşti au ajuns să fie extrem de urmărite, chiar şi în străinătate. IULITM, cu jocuri înregistrate, are aproape 3 milioane de abonaţi iar Vloggerul Selly, aproape 2 milioane, la egalitate cu Iraphahell, un canal tot despre jocuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul
Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul

Lumea reală şi cea virtuală se întrepătrund tot mai mult pentru tinerii japonezi. Aşa că, dacă în restul lumii încă fac furori youtuberii sau creatorii de conţinut publicat pe YouTube, japonezii au dus lucrurile mai departe.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.