Cat castiga cu adevarat cei care investesc in aur. Comisioanele bancare pot "manca" tot profitul


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 07:54
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2012 19:18
Categorie: Stiri Economice

Febra aurului i-a cuprins pe mii de romani, in ultimii ani. Atrasi de cresterea cotatiilor, pe plan international, multi au sperat la un castig mare si sigur, insa comisioanele bancare ajung in unele cazuri sa le manance aproape tot profitul.

De castigat au doar cei care cumpara metalul galben, la momentul potrivit, si au rabdare sa-l vanda, dupa cativa ani.

Unii romani care au cumparat lingouri de aur de la banci sau din magazine, sperand ca vor avea castiguri mari si sigure, nu au nici pe departe profiturile asteptate. In realitate, castigul este chiar mai mic decat daca si ar fi tinut banii intr un depozit bancar.

Cine a cumparat aur in 2011 si l-a vandut zilele trecute s-a ales cu un profit de doar 5%, in timp ce dobanzile pentru economii ajung si la 8%.

Pentru un castig de 250 de euro, clientii ar trebui sa cumpere aur de aproximativ 4.000 de euro.

Dar profitul e mic, daca aurul este vandut dupa un an. E mai scump cu doar 10 lei pe gram. Asta in timp ce pretul oficial al metalului galben a crescut in ultimul an de aproape 5 ori mai mult.

Din investitia in aur se castiga doar pe termen lung, spun bancherii. Cine a cumparat acum 3 ani de pilda, cand pretul era mic, poate aduna profituri si de aproape 50%.

Foarte important: aurul poate fi vandut doar bancii de unde este cumparat. BNR nu mai cumpara aur de la populatie din anul 2000.

Estimarile arata ca pana la sfarsitul anului, pretul aurului va mai creste cu inca 25%.


 

Noul campus Facebook, investitie de 250 milioane de dolari GALERIE FOTO
O investitie de 60 de milioane de euro, in pericol. De ce nu vor oamenii din Dumbravita o topitorie
VIDEO PROTVPLUS.RO