China este acum capitala miliardara a lumii. Pentru prima data, americanii bogati sunt depasiti

Ultima actualizare: 28-02-2016 07:00
Wang Jianlin - AGERPRES

Numarul miliardarilor la nivel mondial a crescut cu 99, ajungand anul trecut la o cifra record de 2.188 - majoritatea noilor intrari in acest clasament exclusivist provenind din "Marea China".

Conform Business Insider, care citeaza Hurun Global Rich List, Hong Kong, Macao si Taiwan sunt regiunile din care provin 90 dintre noii bogatasi - ridicand astfel nivelul miliardarilor chinezi la 568. In felul acesta, China a depasit SUA, care are 535 de miliardari. Suma neta rezultata din veniturile miliardarilor chinezi este in valoare de 1,4 trilioane de dolari.

Si, in ciuda incetinirii economiei globale, averile oamenilor super bogati din lume au crescut cu 9%, ajungand la 7,3 trilioane de dolari.

Cel mai bogat om din lume, co-fondatorul Microsoft Bill Gates se mentine in top, cu 80 de miliarde de dolari, la mare distanta de investitorul Warren Buffet, care este a doua cea mai bogata persoana, cu 68 de miliarde de dolari.

Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului si mogul media, a intrat in top 10 cu 37 de miliarde de dolari.

Beijingul este acum capitala miliardara a lumii, cu 100 de miliardari, urmata de New York cu 95 de miliardari. Shanghai, Hangzhou si Shenzhen sunt in clasamentul celor 10 orase cu foarte multi oameni bogati.

Wang Jianlin, proprietarul companiei de imobiliare si entertainment Wanda, este cel mai bogat om din China, cu o avere de 26 de miliarde de dolari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO