Ce este ''clauza de coronavirus" și cum influențează mediul de afaceri


Ultimul update: Miercuri 18 Martie 2020 21:25
Data publicarii: Miercuri 18 Martie 2020 21:11
Categorie: Stiri Economice
coronavirus

În contextul în care pandemia de COVID-19 se extinde pe tot globul, în Marea Britanie au apărut noi prevederi în contractele de credite, ce îi ajută pe clienţi să facă față şocurilor cauzate de evenimentele recente.

Avocaţii numesc aceste noi prevederi drept „clauza de coronavirus”, potrivit Financial Times.

Aceste noi prevederi stipulează că pierderile generate de coronavirus ar putea fi adăugate la cifra de afaceri atunci când este calculat profitul, astfel încât companiile să nu atingă prea repede limita de credit pe care o pot accesa.

Companiile care efectuează împrumuturi s-au bucurat în ultimul timp de multă flexibilitate din partea creditorilor, atunci când au avut de-a face cu evenimentede natură extraordinară, iar pandemia de coronavirus face parte din această categorie.

Flexibilitatea în relaţia cu clienţii ar putea însă să fie dăunătoare pentru investitorii care fac plasamente în aceste împrumuturi, a explicat analistul Ian Walker.

Cei ce investesc în astfel de credite ce ar putea deveni neperformante, pot suferi o serie de pierderi, a adăugat Walker.

O astfel de clauză a fost menţionată în contractul unui credit acordat producătorului de ambalaje Pacur. Înainte de apariţia turbulenţelor, creditul a fost vândut unui grup mic de investitori.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Financial Times

VIDEO PROTVPLUS.RO