Basescu cere respingerea OUG legata de privatizarea Petromidia

21-03-2011 23:56
Sursa: Mediafax


Traian Basescu

Traian Basescu a retrimis Parlamentului o lege de aprobare o unei OUG privind acordarea unor facilitati pentru privatizarea "Petromidia"–SA Constanta, solicitand respingerea acesteia.

Legea transmisa spre promulgare are ca obiect aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 248/2000 prin care se acordau Societatii Comerciale "Petromidia"–SA Constanta facilitati la plata unor obligatii bugetare si a altor obligatii catre Ministerul Finantelor, mentioneaza seful statului in cererea de reexaminare.

"Aceasta reglementare avea ca scop transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni reprezentand 69,991% din capitalul social al SC Petromidia– SA Constanta catre investitorul cu care Fondul Proprietatii de Stat a negociat si a incheiat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor respective.

Deoarece Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 248/2000 si-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare a SC «Petromidia» – SA Constanta, consideram ca aprobarea acesteia prin lege nu mai este oportuna. Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, in sensul respingerii Ordonantei de urgenta nr. 248/2000, tinand cont de motivele invocate", se arata in textul cererii.

Sursa: Mediafax, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO