FMI, nemultumit ca BNR foloseste bani din rezerva valutara pentru a stopa deprecierea leului


Ultimul update: Sambata 11 August 2012 16:40
Data publicarii: Joi 02 August 2012 12:52
Categorie: Stiri Economice

In timp ce expertii Fondului Monetar au inceput inca de dimineata turul ministerelor, la Banca Nationala conducerea s-a intalnit pentru a decide daca scumpeste sau nu creditele.

In cadrul intalnirii, conducerea BNR decide si daca are ce masuri sa ia pentru stoparea deprecierea leului, in conditiile in care Romania plateste scump tensiunile politice din ultima perioada. 

Delegatia FMI a purtat discutii la Ministerul Muncii despre majorarea salariala, dar si despre indemnizatiile pentru mame. Ramane de vazut daca FMI va accepta propunerile Guvernului Ponta.

Delegatia a fost si la BNR. Reprezentantii FMI sunt nemultumiti ca banca se foloseste de banii din rezerva valutara pentru a stopa deprecierea cursului.

Este probabil sa ceara BNR-ului sa intervina mai putin in apararea monedei nationale. Pentru milioanele de romani cu credite in valuta acest lucru nu suna tocmai bine.

BNR trebuie sa inceapa sa plateasca din aceasta luna imprumuturile pe care Romania le-a luat de la FMI. Pe data de 6 august are loc prima plata.

In total, anul acesta trebuie sa dam inapoi 1,7 miliarde de euro.

BNR a mentinut, joi, rata dobanzii de politica monetara la 5,25% pe an, precum si nivelurile ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Decizia BNR este in linie cu asteptarile analistilor, care anticipeaza o mentinere a actualului nivel de dobanda pana la finele acestui an.

Tags: fmi, bnr,

BNR a mentinut rata dobanzii de politica monetara la 5,25% pe an si nivelurile rezervelor minime
Leul s-a oprit din cadere. BNR a anuntat un curs sub 4 lei si 62 de bani pentru un euro
VIDEO PROTVPLUS.RO