Apartamentele cu vedere la mare, noua atracție pentru români. La ce prețuri se ridică

Ultima actualizare: 18-08-2020 22:44

Apetitul românilor pentru apartamentele cu vedere la mare a transformat staţiunea Mamaia în locul în care cei interesaţi ar putea plăti şi 4.500 de euro pentru un metru pătrat.

Chiar şi aşa există cerere, dovada că locuinţele de acest tip sunt cumpărate încă, din stadiul de proiect. Preţurile de pe piaţa imobiliară au explodat şi în sudul litoralului, unde s-au construit blocuri cu apartamente de vacanţă.

În Mamaia Nord a răsărit un bloc cu nouă etaje şi 395 de apartamente. Deşi nu este finalizat, 70 la sută dintre locuinţe au fost deja vândute. Primele cumpărate au fost cele cu vedere frontală la mare.

Blocurile din prima linie sunt cele mai căutate şi uneori aceste apartamente sunt vândute încă din stadiul de proiect. Proprietarii care vor să vadă răsăritul de pe balcon sunt gata să plătească chiar şi cu 20% mai mult decât preţul apartamentelor care nu au ferestrele către plajă.

Cel mai scump apartament dintr-un astfel de bloc costă 350 de mii de euro şi are 143 metri pătraţi, cu tot cu terasă. Este la ultimul etaj al blocului şi îşi aşteaptă viitorul proprietar. Complexul va fi gata în septembrie.

Virgil Lixandru, dezvoltator imobiliar: "Mamaia vinde, cam asta e expresia corectă. Toate apartamentele, cel puţin pe care le executam noi sunt cu home automation, mai exact cu casă inteligentă, lucrurile sunt făcute cu mare atenţie, se folosesc materiale de bună calitate şi datorită acestor privelişti funcţionează vânzarea".

Şi tot în Mamaia, la doar câţiva metri de plajă, găsim un alt bloc cu 17 apartamente de două şi trei camere.

Constructorii susţin că au observat că românii au devenit interesaţi de o locuinţă pe litoral după perioada în care au fost nevoiţi să stea izolaţi în case.

Daniel Crainic, specialist imobiliare.ro: "Există şi o zonă de apartamente mai scumpe care merg cu preţuri medii de peste 3000 de euro pe metrul pătrat sau mai sus. Această categorie de apartamente se adresează celor mai bogaţi dintre români, să spunem aşa, care îşi doresc fie apartamente de vacanţă şi merg frecvent în zona litoralului, fie îşi doresc să investească să îl exploateze ulterior într-un regim hotelier premium."

În cazul în care vreţi o locuinţă la mare, dar nu aveţi atât de mulţi bani puteţi alege oricând Constanța. Conform specialiştilor în imobiliare, apartamentele din acest oraş sunt mai ieftine ca cele din Timişoara, Bucureşti sau Cluj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO