Apartamentele cu întreținere aproape zero. ”Poți plăti creditul cu 10 ani mai devreme”

Ultima actualizare: 18-05-2019 20:23

Prețurile pentru apartamente și case sunt în ușoară creștere, din cauza cursului valutar, care de la începutul anului s-a tot umflat.

 

Vânzările în schimb au scăzut, spun agenții imobiliari prezenți la un târg de profil deschis în Capitală. Unii dezvoltatori au decis în premieră în ultimii 20 ani să ofere prețuri în lei pentru apartamentele de 3 camere, ca să nu mai depindă oamenii de fluctuațiile euro. Și mişcarea are succes, spun ei.

Lume ca în vremurile bune la Târgul Imobiliar din Capitală. Dar oamenii care au venit să îşi caute case sunt foarte pretenţioşi. Cei mai mulţi ştiu ce vor şi aşteaptă scăderea preţurilor.

Bărbat: "Deosebit vrem mansarda să fie locuibilă, dar nu împărţită, să fie spaţiu mare şi să ne aşezăm acolo o cameră doar pentru noi doi."

Bărbat: "Să nu fie bucătăria deschisă, că miroase, plus că bucătăria deschisă e o păcăleală să fure la metrul pătrat. Să fie cât mai mic imobilul pe înălţime, cât mai puţini vecini, preferabil casă."

Dorinţe greu de îndeplinit. Cât despre dezvoltatori, nu mai au reduceri cu două cifre, iar preţurile sunt apropiate de cele care erau în toamna trecută. Asta pentru că euro între timp a urcat spectaculos. La un ansamblu am găsit în premieră preţurile în lei, ca să-i scutească pe clienţi de şocul valutar.

Reprezentantul unui ansamblu rezidenţial: ”Am observat tendinţa euro de a creşte, toţi ştim acest lucru şi clienţii pierd foarte mulți bani la cursul valutar. Există situaţii în care pierd şi două, trei, chiar 4-5 mii de euro. Suntem în România, creditele sunt în lei, plătim în lei."

În tendinţe sunt casele verzi, iar, mai nou, apartamentele la bloc cu întreţinere aproape zero.

Director de vânzări: "Cu un credit de 30 de ani, dacă iei o casă verde, un apartament verde, îl poţi plăti cu 10 ani mai devreme din lipsa facturilor de întreţinere. Încălzirea într-o lună de iarnă nu sare de un leu pe metru pătrat."

Cele mai multe oferte de la târg, care ţine până duminică seară, sunt în zona de Nord şi în localităţile de lângă Bucureşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO