Amenda record de 350 milioane euro pentru Orange, pentru obstructionarea concurentei. Compania nu a negat acuzatiile
Grupul francez de telecomunicatii Orange va trebui sa plateasca o amenda record de 350 milioane euro pentru ca a utilizat practici prin care, datorita pozitiei sale dominante de operator istoric, a pus piedici concurentei.
Anuntul a fost facut joi Autoritatea franceza de Concurenta. Conform institutiei, Orange a utilizat 'practici anticoncurentiale' pentru 'a frana abuziv dezvoltarea concurentei pe piata clientilor companii', in deceniul trecut, scrie Agerpres.
Decizia a fost luata dupa o plangere facuta initial de Bouygues Télécom, la care, ulterior, s-a raliat si alt operator, SFR.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Orange, urmasul fostului operator istoric francez France Telecom, 'a decis sa coopereze' cu Autoritatea de Concurenta si 'nu a negat practicile si nici caracterul contrar concurentei al acestora', a mentionat institutia, printr-un comunicat.
Aceasta a precizat ca operatorul de telecomunicatii nu se opune nici sanctiunii nici impunerii anumitor norme 'destinate restabilirii imediate a unui climat concurential pe piata'.
Amenda vizeaza anumite oferte ale operatorului, atat pentru telefonia fixa cat si pentru cea mobila.
In cazul ofertelor pentru telefonia mobila, Orange 'a facut abuz de pozitia sa dominanta' pe piata pentru a introduce oferte de fidelizare a clientilor 'cu programe de comercializare' si 'reduceri tarifare contrare concurentei'.
'Aceste practici de fidelizare abuzive, care vizau oferte ce se aplicau cumulativ si a caror obtinere era conditionata compromisuri de durata sau de volum, ar fi putut impiedica companiile sa compare ofertele si sa opteze pentru cele ale altor operatori', subliniaza institutia de concurenta.
In ceea ce priveste telefonia fixa, Concurenta a indicat ca Orange nu a impartit cu alti operatori informatii pe care le-ar detine in postura sa de 'mostenitor' al monopolului istoric si care erau 'cruciale' pentru achizitionarea ofertelor sale de catre companii.
Autoritatea a acordat, in plus, Orange un termen de 18 luni pentru a divulga celorlalti operatori informatii privind liniile fixe pe care le detine si pentru a pune capat ofertelor de fidelizare pentru telefonia mobila pentru companii.