Amazon, cea mai mare companie de comerț online din lume, face angajări pentru noul sediu din București

Dată publicare: 04-01-2018 15:46
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Amazon, cel mai mare comerciant online din lume, a început oficial campania de recrutări pentru noul său centru din Bucureşti.

”Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja mai multe echipe de ingineri care lucrează la dezvoltarea sistemelor de operare, a platformelor virtuale şi a tehnologiilor de reţea care susțin serviciile web ale Amazon (Amazon Web Services - AWS).

Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri” - se arată în anunțul oficial al companiei americane.

Primele poziţii disponibile pe site-ul Amazon sunt pentru posturi de ingineri software, traducători sau manageri de recrutare.

Amazon a anunțat în toamna anului 2016 că va crea 400 de noi locuri de muncă permanente în România, odată cu inaugurarea unui nou Centru de Dezvoltare și Tehnologie la Iași.

Cele 400 de noi locuri de muncă se adaugă, astfel, celor 600 pe care compania le are, deja, în România. Odată cu demararea acțiunii de recrutare de personal nou, Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri și dezvoltatori software, cercetători, analiști de business, specialiști în comerț și manageri de conformitate.

Pozițiile pentru care Amazon caută angajați în București pot fi găsite aici.

Sediul Amazon din Iași găzduiește 4 departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging. Toate sunt implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

Retailerul online Amazon este prezent pe piața locală de 11 ani, iar până în prezent a investit peste 40 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultima generație.

Amazon.com a fost fondată în 1995 de către Jeff Bezos, care a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, după Bill Gates. La începutul anului 2016, Amazon a anunțat că vrea să înființeze “mai multe mii de noi locuri de muncă" în Europa, unde grupul are deja peste 40.000 de angajați.

Vice-președintele Amazon Europe, Xavier Garambois, declara atunci că "în prezent recrutăm noi specialiști și în computere și dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare și dezvoltare din Europa" amplasate în Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, România, Spania și Marea Britanie.

Retailerul online este prima companie din lume care a oferit clienților săi produse și servicii, precum: recenzii ale clienților, cumpărături online, recomandări personalizate, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV și Amazon Echo.


VIDEO PROTVPLUS.RO