5 milioane de euro in doua zile, cheltuite de turisti. Clasamentul preturilor de pe litoral

Dată publicare: 17-07-2011 19:44
Dată actualizare: 28-03-2012 23:19


Plaja, turisti, litoral, mare

Oamenii au lasat la mare peste 5 milioane de euro. Grosul a ramas in Mamaia, unde vin mai ales turisti ce nu se uita la bani. La polul opus se afla statiuni populare, ca Eforie sau Costinesti.

La Costinesti, odinioara glorioasa statiune a tineretului, turistii au preferat sa se cazeze in hosteluri sau la localnici, unde o camera nu costa mai mult de 100 de lei pe noapte.

Pentru a-si potoli foamea au preferat chioscurile care vand unde o portie de hamsii cu 4 lei, o felie de pizza - cu 5, iar o saorma mare cu 10 lei.

Pe plaja cei mai multi vin cu propriile umbrele si cu lazi frigorifice pentru a tine bautura la rece. Cei care au optat totusi pentru un sezlong au platit 15 lei, adica cu 5 lei mai putin ca pentru cel mai ieftin din Mamaia.

Bugetul mediu zilnic al unui turist din Costinesti variaza intre 70 si 100 de lei, suma in care intra si cazarea. Un calcul simplu ne arata ca cei 20.000 de turisti au lasat zilnic la Costinesti in jur de 2 milioane de lei, adica aproape 8 sute de mii de euro in acest weekend. Bogdan si prietena lui au venit vineri din Bucuresti. Pe trei zile la mare au dat amandoi 500 de lei, cu tot cu transport.

Mergem intr-o statiune d efamilisti: Eforie Nord. Aproape 10.000 de turisti au venit aici in acest sfarsit de saptamana. S-au cazat la pensiuni: o camera costa in medie 150 de lei. Si au mancat la autoservire. O ciorba - 5 lei, felul doi- 9 lei.

In Mamaia, se schimba foaia, se fac alte calcule! Iar bugetul se dubleaza. Cazarea depaseste aici 200 de lei la un hotel de doua stele si poate ajunge la 1.000 de lei intr-unul de patru. Bugetul zilnic al unui turist minimum 200 de lei pe zi. Weekendul acesta la Mamaia au fost 25.000 de oameni, deci, daca adunam, ne ies peste 2 milioane de euro

Daca Mamaia este statiunea cu cele mai mari incasari, la polul opus avem Vama Veche unde un turist nu risipeste mai mult de 50 de lei pe zi. Weekendul acesta au fost in Vama in jur de 10.000 de oameni.

Sursa: Pro TV

Tags: turisit, litoral,


VIDEO PROTVPLUS.RO