Ştirile ProTv au intrat în finala premiilor Emmy!

14-08-2008 01:00

Campania

Ştirile Pro Tv înregistrează o performanţă extraordinară, reuşind pentru al doilea an consecutiv o nominalizare la prestigioasele Premii Emmy.

Trei reportaje cutremurătoare din cadrul campaniei “Tu ştii ce mai face copilul tău?” au intrat în finala celor mai râvnite premii de televiziune şi au şanse mari să se afle pe lista câştigătorilor.

După ce anul trecut reportajul cameramamului Sergiu Matei, Tibetans at Chinese Borders, aducea prima nominalizare a Ştirilor ProTv la Premiile Emmy, anul acesta, Ştirile Pro Tv se află din nou în competiţia pentru marele premiu cu trei reportaje realizate în cadrul campaniei "Tu ştii ce mai face copilul tău?". 

Lansată pe 1 iunie 2007, campania a atras atenţia asupra copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Părăsiţi de cei care le-au dat viaţă şi ignoraţi de autorităţi, aceşti copii trăiesc în tăcere adevărate drame, aduse în prim plan de reportajele realizate de Paula Herlo şi Cosmin Stan, împreună cu operatorul de imagine Sergiu Matei. 

“Pentru mine e cea mai mare realizare profesională de până acum. Faptul că am intrat în finală, alături de cele mai bune echipe de ştiri din lume, confirmă valoarea Ştirilor Pro Tv, care au adus în atenţia întregii lumi un fenomen social grav care are loc în România. Reportajele nominalizate prezintă situaţia copiilor rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate, cărora până la noi nu le-a acordat nimeni atenţie”, a declarat Paula Herlo. 

La rândul său, Cosmin Stan este de părere că aceasta nominalizare “nu este un succes personal, ci este unul de echipă. Nu m-am gândit niciodată şi nici măcar nu am visat la atât de mult, trebuie să recunosc. Nu-mi vine să cred că suntem pe aceeaşi treaptă cu adevăraţi monştri sacri ai ştirilor de televiziune. Pentru mine personal, nominalizarea este un punct decisiv, care îmi hotărăşte clar viitorul şi îmi spune că nu pot să fac altceva în afară de ştiri de televiziune. Cuvintele sunt de prisos oricum, sunt foarte emoţionat”, a mărturisit Cosmin Stan. 

Pe lângă reporterii Paula Herlo şi Cosmin Stan şi cameramanul Sergiu Matei care semnează materialele intrate în cursa pentru Emmy, în spatele acestei campanii de succes se află o întreagă echipă de profesionişti: reporterii Carmen Dincă şi Georgiana Baciu (corespondent Pro Tv la Milano), operatorii de imagine Andrei Captarenco şi Zsolt Vago, cei care au asigurat montajul, Marius Ivan si Eduard Târnă şi producătorul campaniei “Tu ştii ce mai face copilul tau?” - Alex Livadaru. 

Alte trei reportaje din întreaga lume au fost nominalizate la această categorie: pentru a doua oară consecutiv, Tv Globo din Brazilia cu Journal Nacional – TAM Accident, iar în premieră, Al Jazeera English din Qatar cu Al Jazeera English Kuala Lumpur News Hour – Popular Uprising in Myanmar & Military Crackdown şi ITV News produced by ITN for ITV 1 din Marea Britanie cu ITV News – Zimbabwe – The Tyranny and the Tragedy.

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO