Un roman se antreneaza intr-un depozit frigorific. Concureaza la Polul Nord

Ultima actualizare: 25-08-2012 03:46

Andrei Rosu este primul om din Europa Centrala si de Est care va participa in luna aprilie la maratonul Polului Nord. Va alerga mai bine de 40 de kilometri la -40 de grade Celsius.

Ca sa nu se faca de rusine acolo, el se antreneaza de zor.... intr-un depozit frigorific. In plus, mai are o ambitie: vrea sa fie primul om din lume care canta la tobe la Polul Nord.

Deocamdata, de trei ori pe saptamana, Andrei intra intr-un depozit frigorific si timp de cateva zeci de minute face exercitii fizice. Spera sa isi caleasca organismul pentru temperaturi care iti dau la propriu fiori.

Ce-i drept, el recunoaste ca aceasta neobisnuita competitie este si o buna ocazie sa vada Polul Nord mai ieftin. A platit 11.000 de euro pentru aceasta calatorie, cand in mod normal l-ar fi costat aproape 30.000. Drumul dureaza vreo doua zile, iar Andrei va schimba cinci avioane si un elicopter.

El spune ca va fi dotat cu doua echipamente: unul pe care sa-l imbrace in afara activitatii sportive, iar celalalt pentru alergat. “Mi-a fost recomandat de un explorator, un alpinist, deci este echipament testat. Risti sa orbesti daca nu ai niste ochelari foarte buni, o sa am vreo doua-trei perechi la mine, plus caciuli, cagule...”, a povestit viitorul maratonist de la Polul Nord.

Andrei stie ce vorbeste: medicii spun ca in astfel de conditii corpul termo-regleaza mai greu. Inima bate mai rar. Apar frisoanele, iar o deshidratare puternica, posibil fatala, este extrem de probabila.


Culmea este ca dupa ce va alerga 40 de kilometri Andrei spera sa-i ramana puteri cat sa fie si primul om din lume care va canta la tobe la Polul Nord.

Ca sa intelegeti ca romanul nu glumeste, el deja si-a facut planuri si pentru anul viitor. O sa alerge si la maratonul din Sahara. Vrea ca fiul sau Alex sa fie mandru de tatal sau.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO