Vezi o GALERIE FOTO cu puiul de urs inainte de a fi calcat de masina!
UPDATE: Pericolul e tot mai mare pe Valea Prahovei din cauza ursilor. Manati de foame, tot mai multi coboara din paduri in zonele circulate de oameni.
Luni seara, o asemenea aparitie s-a incheiat tragic. Un pui de urs a murit strivit de o masina, pe drumul ce leaga Sinaia de Cota 1400. Puiul se pierduse de mama lui si a iesit in drum atras de zgomotul automobilelor.
Silvicultorii din Sinaia spun ca, dupa accident, au vazut cum ursoaica isi cara puiul. Foarte probabil, sustin angajatii Parcului National Bucegi, familia de patrupede a parasit padurea in cautarea hranei.
Alegeri 2024
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
Zona in care a fost ucis ursuletul este supravegheata acum de jandarmii montani. Asta pentru ca, ramasa fara pui,
ursoaica este furioasa si ar putea oricand sa iasa la drum, sa faca ravagii. Peste noapte si-a ingropat puiul in padure, la mica distanta de sosea. Apoi l-a dezgropat si l-a mutat ceva mai incolo, dar tot foarte aproape de zona circulata.
Urmele furiei ei se vad la tot pasul - a smuls coaja de pe copaci si a rupt crengi. Jandarmii vor ramane in zona pana cand animalul se va retrage in padure.
Tot luni seara, un alt urs si-a facut aparitia chiar in parcul din centrul orasului Sinaia. Turistii care se relaxau pe bancile de pe alei au privit ingroziti animalul aflat la doar cativa metri de ei.
In weekend, sase studenti plecati in drumetie s-au ales cu o sperietura serioasa, dupa ce s-au intalnit cu doi ursi. Au stat trei ore catarati pe schela care sustine numele orasului Brasov, pana cand i-au salvat jandarmii.
Specialistii sustin ca ursii si-au schimbat comportamentul in ultimii ani si viziteaza frecvent zonele locuite de oameni. De vina sunt si turistii, spun silvicultorii, pentru ca, in ciuda avertismentelor autoritatilor, ei ignora pericolul si ofera hrana animalelor.
Autoritatile spun ca depun mari eforturi in incercarea de a preveni aparitia ursilor din orase. Astfel, turistii care vor fi prinsi hranind animalele risca amenzi usturatoare.
Autoritatile spun ca in ultima vreme are loc o adevarata invazie a ursilor in zonele locuite. Cele doua incidente care au avut loc luni seara nu sunt izolate in zona.
In ultimele doua saptamani, alte patru aparitii similare au avut loc, in special pe drumul dintre Sinaia si Cota 1400.
Silvicultorii spun ca turistii poarta o parte din vina, pentru ca hranesc animalele. Pe de alta parte insa, specialistii sustin ca in ultima vreme numarul ursilor a crescut spectaculos in Romania si au devenit un pericol pentru oameni.
Astfel, in zona Parcului Natural Bucegi sunt cam 50 de ursi, numarul optim fiind insa de 20. Expertii spun ca ursii sunt mai multi si pentru ca nu s-au mai organizat partide de vanatoare, care ar fi considerate costisitoare.