Un banal control rutier a scos la iveala o frauda de 50 de milioane de euro

Ultima actualizare: 10-07-2012 00:27

Din pura intamplare, agentii i-au facut semn sa opreasca unui tanar din Constanta, banuit ca a strans 50 de milioane de euro, dupa milioane de faradelegi.

A pacalit si banci, si firme, dupa ce a infiintat societati-fantoma si a semnat o sumedenie de acte fara nicio valoare. A lasat insa o parte din documente si cateva stampile imprastiate prin masina, iar ochii agentilor au cazut pe ele.

Prima data, le-a atras atentia pistolul pe care individul il avea la vedere cand a fost oprit in trafic. Apoi, le-au sarit in ochi hartiile din masina, spun agentii care au pus mana pe individ.

Anchetatorii au descoperit ca barbatul a infiintat sase firme fantoma, pentru care a luat mai multe credite de la diferite banci. A devenit astfel mai bogat cu cel putin 23 de milioane de euro.

Culmea, a luat imprumuturi pentru niste firme care nu aveau nici macar sediu in realitate, spune politia. Cum au fost verificate numai cei de la banci stiu.

Sase societati comerciale, sase sedii fictive. Potrivit politistilor, una dintre firmele folosite de individ pentru credite isi are sediul social intr-o zona pe unde trece calea ferata.

Mergand pe fir, anchetatorii i-au perchezitionat casa.

Pe langa creditele luate, firmele false au cumparat si marfa, pe care au platit-o cu cecuri fara acoperire. Asa a castigat individul alte 27 de milioane de euro, cred politistii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO