Trupul unuia dintre cei 2 scafandri disparuti in septembrie a fost gasit

Ultima actualizare: 30-10-2012 01:14

UPDATE: Trupul unuia dintre cei doi scafandri disparuti in septembrie, in timp ce verificau o nava scufundata in Marea Neagra, a fost gasit luni printre resturile epavei.

Finalul celor doi este inexplicabil - anchetatorii spun ca barbatii mai aveau oxigen in butelii. Cazul ar putea fi insa rezolvat daca specialistii decripeteaza imaginile filmate de camera subacvatica prinsa de costumul militarului scos la suprafata.

Trupul scafandrului in varsta de 26 de ani a fost gasit in sala masinilor, loc in care cei doi nu ar fi trebuit sa se afle. Colegii lor spun ca videocamerele subacvatice pe care le purtau in mod normal ar fi trebuit sa mai functioneze inca aproape o jumatate de ora. Daca imaginile vor putea fi recuperate de specialisti, vor ajunge sa fie analizate de procurori care vor afla din ce cauza au murit cei doi scafandri.

Pana acum, singura explicatie ar fi ca au ramas intepeniti printre incarcatura de fier vechi a navei turcesti si n-au mai putut iesi la suprafata. Cautarile vor continua si in zilele urmatoare pentru gasirea trupului celuilalt scafandru

Locotenentul ISU Catalin Ispas si colegul sau, Cristian Zarafu, au disparut pe data de 9 septembrie, in timpul unei misiuni in care efectuau filmari si expertize topografice ale corpului navei scufundate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO