Mister. Doi scafandri ce au coborat in adancul Marii Negre au disparut

Ultima actualizare: 03-11-2012 20:29

Doi scafandri s-au pierdut in adancuri, in timp ce inspectau o nava esuata saptamana trecuta cu rezervoarele pline de titei. Colegii si-au dat seama ca s-a intamplat ceva grav cand au vazut ca trece timpul, iar cei doi nu mai ieseau la suprafata.

Cumplit este ca o furtuna puternica s-a iscat din senin si a impiedicat cautarile. Primii doi scafandri au coborat la 40 de metri adancime. In 20 de minute au iesit. In locul lor a intrat a doua echipa formata din Catalin si Cristian.

Acestia au stat de doua ori mai mult pe fundul marii, moment in care camarazii lor au intrat in panica si au realizat ca vor ramane fara oxigen. S-au speriat si mai tare cand au vazut ca nu au cum sa ajunga linga epava din cauza curentilor puternici.

Doua nave - una militara si una a politiei de frontiera - le-au venit de urgenta in ajutor. Marea agitata cu valuri cat o casa cu doua etaje i-a silit insa pe toti sa suspende cautarile.

Au trecut peste 24 de ore de cand cei doi au disparut. Si vineri marea a fost la fel de furioasa. Nici remorcherul Hercules cel mai mare din toata flota n-a putut sa iasa in larg. Un elicopter a survolat in permanenta zona in care s-au scufundat cei doi.

Catalin Ispas, in varsta de 26 de ani, este ofiter al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, iar in luna august a fost ridicat la gradul de locotenent.

Cristian Zarafu, in varsta de 38 de ani, este descris ca unul dintre cei mai buni scafandri din tara. Pana sa se angajeze la o firma privata, a fost seful echipei de scafandri de la Agentia Romana de Salvare pe Mare.

Cazul a fost preluat a de procurori si inspectorii de munca. Ei vor sta de vorba cu toti cei care i-au insotit pe scafandri in larg, mai ales ca au fost informati ca intreaga operatiune nu s-a desfasurat tocmai legal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO