Furtuna a maturat mai multe orase din Romania, iar o viitura a blocat DN1

Ultima actualizare: 23-10-2012 12:00
Furtuna a maturat mai multe orase din Romania, iar...
Furtuna a maturat mai multe orase din Romania, iar...

UPDATE: Vara vine cu un suvoi de necazuri, pentru romanii din centru si sud. Ploile violente au rupt drumuri si au facut praf case si gradini in Dambovita si Cluj.

 

La Ploiesti acoperisurile au cedat din cauza vantului, iar o soferita s-a trezit sub un morman de lemne. A fost haos si in Comarnic pe DN1, unde sute de masini n-au mai putut inainta, dupa ce in cateva minute, soseaua s-a transformat intr-un rau vijelos. Mai grav este ca hidrologii au prelungit avertizarea Cod galben de inundatii pana miercuri la ora 16. Probleme vor fi in special, pe cursurile de apa, din vest si sud.

La Jucu, in Cluj, dupa o ploaie de 30 de minute, apele au invadat localitatea. Oamenii s-au trezit blocati in locuinte dupa ce viitura a patruns in curti, iar gradinile s-au transformat in mlastini.

Furtuna n-a ocolit nici judetul Dambovita. Traficul feroviar pe ruta Pitesti - Bucuresti a fost blocat pentru o jumatate de ora, pe un fir, din cauza unui copac cazut pe linia ferata. Iar in orasul Titu, strazile au fost pustiite de rafalele violente de vant. Vijelia a smuls acoperisuri, a doborit copaci si stalpi de iluminat.

Avertizarea hidrologica ramane in vigoare pana astazi la ora 15.00 in 15 judete, printre care si Clujul. Hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe cele trei Crisuri, pe Mures, Bega si Timis.

Sunt afectate de asemenea zonele traversate de raurile Moravita, Olt, Barcau si afluentii lor.

Specialistii avertizeaza ca este posibil sa avem cresteri periculoase de debite si niveluri ale cotelor acestor rauri, iar apele s-ar putea revarsa in gospodariile oamenilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO