Cutia neagra a avionului MiG 21 care s-a prabusit luni a fost gasita

Dată publicare: 02-11-2010 00:00
Dată actualizare: 06-06-2012 17:30


MIG 21 Lancer

Echipele de militari si jandarmi care cerceteaza zona unde s-a prabusit luni avionul militar MiG 21 au descoperit cutia neagra a aeronavei, aceasta urmand sa fie analizata de comisia tehnica a Ministerului Apararii Nationale.

Mai mult, pe langa cutia neagra au fost descoperite si fragmente umane ale celor doi piloti decedati in urma accidentului aviatic.

Aeronava a cazut la un kilometru distanta de pista bazei aeriene Campia Turzii. A explodat la impactul cu solul, iar craterul creat depaseste 4 metri adancime.

Cauzele producerii accidentului aviatic sunt investigate atat de o comisie tehnica a Ministerului Apararii Nationale, cat si de Parchetul Militar Cluj, insa se crede ca este vorba despre o defectiune tehnica.

Va reamintim, cei doi oameni aflati la bordul avionului, piloti militari cu experienta, si-au pierdut vietile.

Este vorba despre capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita , in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, care avea la activ aproape 1.300 de ore de zbor, si capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, cu aproape 1.000 ore de zbor la activ.

In ultimii 20 de ani, in Romania s-au inregistrat 27 de accidente aviatice, in care au fost implicate aeronave ale Fortelor Aeriene Romane.

61 de militari au pierit din cauza acestor catastrofe si doar doi au supravietuit, respectiv in accidentul de la Tuzla. Potrivit procurorului sef, in cele mai multe accidente aviatice au fost implicate MIG-uri: 17 astfel de aparate s-au prabusit.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO