Administratia Penitenciarelor a inchis usile de frica protestelor


Ultimul update: Sambata 05 Mai 2012 03:40
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Usile Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) s-au inchis vineri in fata sindicalistilor care voiau sa sustina acolo o conferinta de presa.

"Am solicitat interventia Politiei pentru a constata ca ni se interzice accesul in sediul federatiei. Vom folosi procesul verbal pentru a sesiza organele penale despre aceasta incalcare", a declarat liderul Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrascu.

La intrarea in sediul ANP au fost aproximativ 50 de membri ai Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), care, potrivit lui Dumitrascu, urmau sa participe la Conferinta Nationala Extraordinara a organizatiei sindicale, programata sa aiba loc vineri, de la ora 9.00, in sediul federatiei.

Conducerea Administratiei Penitenciarelor nu le-a permis accesul in cladire, desi sindicalistii sustin ca au anuntat de-o saptamina ca vor organiza astazi o intrunire nationala.

Ioan Bala -director general Administratia Nationala a Penitenciarelor a declarat ca: "Pentru conducerea sindicatului exista legitimatii de acces in institutie, pentru ceilalti, care sunt in timpul liberi simpli vizitatori, avand in vedere ca e un eveniment organizat, ar fi trebuit intocmite tabele."

Numai ca sindicalistii nu au vrut sa intocmeasca tabelul, pentru ca au considerat ca este un abuz. Si au sunat la 112, iar un echipaj de politie a venit sa vada ce se intampla.

O ora si jumatate mai tarziu, sindicalistii din penitenciare s-au mutat in fata sediului PDL din Aleea Modrogan ca sa protesteze.

Sindicalistii din Administratia Penitenciarelor vor participa si ei la mitingul organizat saptamina viitoare in capitala.

 

 

 

Tags: sindicalisti,

Continua protestele la Finante: 150 de bugetari au iesit in strada, in Olt
Profesorii au predat din nou lectia protestelor la Ministerul Educatiei
Au dat cu caschetele de pamant! Protest inedit in fata sediului central PDL
VIDEO PROTVPLUS.RO