Seful CNAS acuza medicii ca isi vand intre ei liste cu pacienti


Ultimul update: Vineri 03 August 2012 20:19
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Acuzatii de frauda au fost lansate de presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Functionarul statului sustine ca multi medici de familie joaca necinstit si-si paseaza unii altora liste intregi de pacienti.

Asa se face ca numai in Bucuresti numarul asiguratilor de pe liste este aproape dublu fatza de cel real. CNAS ii cere Curtii de Conturi sa verifice situatia, in timp ce medicii de familie sustin ca astfel de scenarii sint absurde.

De trei saptamani de cand oficial se lucreaza cu noul Sistem Informatic Unic Integrat, a iesit la iveala o situatie grava, sustine presedintele CNAS. Asiguratii din ultimii doi ani platiti, bineinteles, de casa Bucuresti ar fi aproape de doua ori mai multi decat pacientii reali.

"Practic existau 3 milioane de asigurati, iar de cand sistemul a intrat in functiune s-a vazut clar ca era vorba de aproximativ 1 milion 600 de asigurati", explica Lucian Duta, seful CNAS.

El vorbeste de frauda si cere un control al Curtii de Conturi. Medicii de familie ar fi principalii suspecti!

Listele lungi aduceau si bani mai multi. Dar medicii de familie resping aceste acuzatii.

La sfarsit de luna, fiecare medic de familie isi duce foile de pacienti, la casa de asigurari. Aici se verifica si se valideaza listele.

Iar un nume si un cod numeric personal NU ar putea figura de doua ori, sustin medicii. Insa, indiferent de opiniile lor, se anunta controale severe la toate casele de asigurari de sanatate.

Este in continuare agitatie la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti
Basescu: Trebuie introduse standarde de cost pentru serviciile de sanatate
Furt pe fata: unii medici de familie cer taxa de consult pacientilor ILEGAL
VIDEO PROTVPLUS.RO