Saracie sau nepasare? Si-a abandonat fetita de doar 4 zile langa un bloc

Ultima actualizare: 08-04-2012 17:23

Cu greu ar putea fi numita mama o femeie din Iasi care si-a abandonat fetita de doar patru zile langa un bloc. Copila a fost gasita de un trecator care i-a auzit scancetele.

De cum a vazut-o, omul si-a dat seama ca cineva a lasat-o intentionat acolo si a anuntat imediat politia. Langa copila era doar o punga cu cateva hainute si nici un indiciu despre mama.

De cum a fost gasita, fetita de trei kilograme si jumatate a fost dusa la maternitate. Din fericire este perfect sanatoasa, spun cadrele medicale, care au indragit-o atat de tare incat cu greu se dezlipesc de langa ea.

"Copilul era imbracat foarte ingrijit, curat, cu un pic de eritem, era caldut, semn ca nu a fost abandonat de multa vreme. Starea generala a fost buna", a declarat medicul Mariana Nica, sef Clinica Maternitatea Cuza Voda Iasi.

Locatarii blocului langa care a fost abandonata fetita sunt ingroziti de gestul femeii.

Deocamdata politistii nu stiu identitatea mamei. Au inceput insa sa verifice maternitatile din oras pentru a vedea ultimele externari facute.

In tot acest timp copila este in continuare la spital pentru supraveghere si va mai ramane acolo cateva zile. In cazul in care mama nu va fi gasita, fetita va ajunge in plasament, la o familie din Iasi. Daca femeia care a abandonat-o va fi identificata si nu va dori sa isi ia copilul inapoi risca sa fie decazuta din drepturile parintesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO